12. august 2020
Lejre Museum fortsætter serien, hvor man sætter ?Historien til debat? og inviterer til særomvisning i udstillingen om Lejre og omverdenen. 

Foto: ROMU
Lejre Museum fortsætter serien, hvor man sætter ?Historien til debat? og inviterer til særomvisning i udstillingen om Lejre og omverdenen. Foto: ROMU
Foto: Rikke Grøn Larsson
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Særomvisning på Lejre Museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Særomvisning på Lejre Museum
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 09. januar 2020 kl. 06:05
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

GL. LEJRE: Lejre Museum fortsætter serien, hvor man sætter 'Historien til debat' og samtidig inviterer til særomvisning søndag den 12. januar i udstillingen om 'Lejre og omverdenen'.

Gl. Lejre ligger for enden af Roskilde Fjord. Men er man kommet fra vandsiden, skal man bevæge sig nogle kilometer over land for at nå frem til jernalderens og vikingetidens kongesæde lige vest for, hvor Lejre Museum ligger i dag. Med jernalderens transportmidler skulle man tro, at sagntidens Lejre har ligget noget afsides fra datidens kulturelle og økonomiske centre i England, Centraleuropa og Mellemøsten. Men genstandene i museets udstilling viser noget andet. Det er dét, det skal handle om på denne særomvisning.

"Historien til debat"
Særomvisningen er en del af omvisningsrækken 'Historien til debat'. Rækken udfordrer gennem personlige overvejelser og dialog de mange tolkningsspørgsmål, historiebrug og rationaler, der kendetegner vores billede af Lejres historie i dag.

Omvisningen vil bære præg af omviser Hans Jørgen Lych Larsens, lokalhistoriker og formand for Lejre Historiske Forening, egne refleksioner og tolkninger. Ved udvalgte omvisninger vil en gæst blive inviteret med for at sætte emnefeltet i perspektiv - dette kunne være en politiker, en fagperson eller en entusiast.

Tid, pris og sted
12. januar, kl. 14.00-15.00. Entré 60 kroner. Omvisningen er gratis, når entréen er betalt.

Tip os


mcred@sn.dk

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk