18. oktober 2019
?At gå med detektor - Suset fra fortiden? er forbundet med museets permanente udstilling ?Sagnkongernes Lejre? og kan opleves i hele åbningssæsonen.
?At gå med detektor - Suset fra fortiden? er forbundet med museets permanente udstilling ?Sagnkongernes Lejre? og kan opleves i hele åbningssæsonen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pop-up-udstilling på Lejre Museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pop-up-udstilling på Lejre Museum
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 12. juni 2019 kl. 12:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gl. Lejre: Fra onsdag d. 19. juni er det muligt at opleve Lejre Museums nye pop-up-udstilling 'At gå med detektor - Suset fra fortiden'. Udstillingen er forbundet med museets permanente udstilling "Sagnkongernes Lejre" og kan opleves i hele åbningssæsonen.

Detektorførere fra hele ROMUs arkæologiske områder i Lejre, Frederikssund og Roskilde afleverer hvert år over 1.000 detektorfund til danefæ-behandling. Pop-up-udstillingen viser et lille udsnit af fundene og formidler detektorførernes motivation for at gå med detektor.

Usynlige for øjet ligger spor i metal fra fortiden gemt i jorden. Bevæbnet med metaldetektor går de frivillige ud på markerne og genfinder dele af vores fælles kulturarv, der er med til at skabe og udvide billedet af tidligere tider.

Uden detektorførernes arbejde var detektorarkæologien aldrig blevet så stor en succeshistorie, som det er på Lejre Museum. Et tydeligt bevis på arbejdet findes i museets udstilling, som i allerhøjeste grad bygger på spektakulære detektorfund - fra Odinfiguren over de mange fibler, vægtlodder og pincetter til Mannerupskatten.

"Detektorførerne tilføjer og supplerer den viden, vi har, og gennem samarbejdet kan vi som museum klogere på fortiden set med andre øjne - og vi bliver bedre til fortælle både din og min historie og hvilken rolle historie spiller i menneskers liv i dag. Vi er nysgerrige på den motivation, der får de mange dygtige folk på markerne", siger Sidsel Risted Staun, formidlingschef på Lejre Museum.

'At gå med detektor - Suset fra fortiden' sætter fokus på detektorførerne, deres arbejde, motivation og fund. Udstillingen vil i løbet af 2019 danne grundlag for særarrangementer, som vil blive annonceret løbende.

Udstillingen er udviklet i samarbejde med Nationalpark Skjoldungernes Land.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk