20. april 2021
De mange vandreture begynder og slutter ved Lejre Museum, hvor det er muligt at parkere og fylde flasken ved vandposten. Foto: ROMU.
De mange vandreture begynder og slutter ved Lejre Museum, hvor det er muligt at parkere og fylde flasken ved vandposten. Foto: ROMU.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På med støvlerne: Ny digital guide til historiske vandreture

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På med støvlerne: Ny digital guide til historiske vandreture
Opdateret 07. april 2021 kl. 11:13
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 07. april 2021 kl. 11:08

Nedlukning og social afstand har gjort danskerne til et vandrefolk, men ind imellem kan det være en udfordring at finde på nye ture. Det har medarbejderne på Lejre Museum gjort noget ved. De har nemlig skabt en digital guide over historiske og smukke ruter gennem landskabet, som alle begynder og slutter ved Lejre Museum. Det oplyser museet i en pressemeddelelse.

- Landskabet omkring Lejre Museum er allerede en populær destination. Folk vælter til det historiske område, og ofte er parkeringspladsen er sprængfyldt. Men nu sørger vi for, at folk får muligheden for at variere deres vandreture, og vi håber også på, at endnu flere kan lære landskabet og de mange historiske spor at kende, siger formidlingsinspektør Isabella No'omi Fuglø fra museumskoncernen ROMU.

Forskellige længder og temaer
Den nye guide byder på vandreture i forskellige længder og med forskellige temaer. Nogle sender deltagerne i fodsporene på de gamle sagnkonger, forbi deres kolossale gravhøje, mens andre vandreture byder på bondeidyl, vandmøller og herregårde.

- Området har simpelthen det hele, så det kan måske være svært at vide, hvor man skal begynde. Så med vores nye overblik på nettet har vi gjort det nemmere at vælge en rute og komme afsted, siger Isabella No'omi Fuglø.

Vandreruterne er samlet på Lejre Museums hjemmeside, hvor ruterne kan printes eller tilgås på mobilen under turen.

Der er også link til flere vandreruter fra Nationalpark Skjoldungernes Land, Visit Fjordlandet, Naturstyrelsen, Vandreruter.dk og Dansk Vandrelaug.

Tip os


mcred@sn.dk

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk