19. april 2019
På lørdag inviterer han på et glas og når døren lukkes for sidste gang for tøjmanden, er det 38 år siden, at han åbnede butikken.
gallery icon

Se billedserie

På lørdag inviterer han på et glas og når døren lukkes for sidste gang for tøjmanden, er det 38 år siden, at han åbnede butikken.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På lørdag er det slut!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På lørdag er det slut!
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 18. september 2018 kl. 09:35
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På lørdag lukker og slukker Poul - din Tøjmand sin butik efter 38 år som selvstændig i Hvalsø

Tekst og foto: Susanne Helmo
Hvalsø: - Nej, jeg har ikke fortrudt og jeg føler ikke noget, gnækker Poul Tøjmand på sin meget karakteristiske Simon-Spies-agtige måde. Det halve af ordene bliver i munden, han fægter med armene og stager sig gennem butikken i sko nr. 46.

- Men det kan da godt være, gnækker han videre henne fra den bagerste ende af butikken - at når jeg lukker døren for sidste gang på lørdag - at der så er et eller andet, jeg kan mærke.

Man kan ikke fornemme, om han ser med eller uden briller. De bliver hevet af uafbrudt og han fægter med dem for at understrege vigtigheden af ordene, som alligevel aldrig helt slipper ud!

- Nu har jeg gået her i 38 år - (han er ovre og rette på de få jakker, der er tilbage). Og nu fik jeg det tilbud og jeg følger jo med Michael Tüchsen, som har købt min forretning ned til Søtorvet.

Nu griner han og trækker næsen op ad......så får vi jo se, om der er nogen, der kan li´ mig og kommer der ned.

Han har forpligtet sig til et par år på Søtorvet og det glæder han sig til. Michael Tüchsen har været i lære hos Poul Tøjmand

Jul, pinse og påske
Poul Tøjmand bekymrer sig en lille smule om de kommende arrangementer i Hovedgaden, for nu er han meldt ud af udvalget, der sørger for det og da han ikke lader sig lys under en skæppe, understreger han, at han altid har været med til at arrangere det.

Der er et ophold i talestrømmen - en kunde er i tvivl om, hvorvidt han skal købe en eller to bluser, men der er Poul Tøjmand hurtig til at overbevise manden om, at med de priser er det da fuldstændig umuligt ikke at nappe begge bluser.

Det ender da også med, at kunden går med de to bluser.

Mere rund med årene?
Poul Tøjmand, der i mange år var formand for Hvalsø IF og ellers er kendt for at stikke sin næse i mange ting, lægger hovedet på skrå, da man spørger til, hvorvidt han er blevet mere rundt med årene.

- Tjaeeee......det er jeg måske nok. Selvransagelsens time er ikke helt kommet endnu. Han bærer stativer ud med tøj på og på spørgsmålet om, hvorfor der ikke er hjul på stativerne, ryster han på hovedet og gnækker videre ude på Hovedgaden.

- Man bærer sgu da bare stativerne!

38 år er gået med samme butik, samme kone og samme hus. Hunden med det krøllede hoved kigger inden for til ham daglig, når han sidder på kontoret på første sal. En epoke er slut! Lige nu ser det ikke ud til at genere ham. Han er blevet 65 år og er blevet bedstefar og han glæder sig til noget nyt!n

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk