17. juni 2019
Kunstnerne Jørn Hansen og Helge Nordstrøm står bag det pop up-galleri, der ligger på Søtorvet. Galleriet vil blive der indtil lokalet udlejes til en butik.
Kunstnerne Jørn Hansen og Helge Nordstrøm står bag det pop up-galleri, der ligger på Søtorvet. Galleriet vil blive der indtil lokalet udlejes til en butik.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: PUFF: Pludselig skød der et galleri op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PUFF: Pludselig skød der et galleri op
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 15. januar 2019 kl. 12:05
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

HVALSØ: Søtorvet rummer tøjforretninger, livsstilsbutik, en café samt en grill-bar, og nu også et kunstgalleri.

Galleriet har egentlig været åbent let par uger, men åbningen markeres med en Fernisering lørdag den 19. januar kl. 11:00 til 14:00. Galleriet er dog åbent frem til kl. 17:00.

Folkene bag ideen, de lokale professionelle kunstnere Jørn Hansen, Helge Nordstrøm og hans kone Christella Bamford udstiller alle i galleriet.

Hvad er baggrunden for galleriet?

- Vi blev ringet op af Reteam, der med er inde i rådgivningen omkring Søtorvs-projeket. De havde en idé om at lokalet kunne bruges i en periode som galleri. Vi blev sat i forbindelse med Kim Kanstrup (direktør for Søtorvet og SuperBrugsen Hvalsø - red.). Kim har foreslået Jørn som en man kunne spørge, blandt andet fordi det var Jørn der stod bag udstillingerne i den gamle butik på Hovedgaden - en af dem der blev revet ned, fortæller Helge Nordstrøm.

- Vi havde ikke selv drømt om at kunne bruge et sådant lokale. Vi har fået det gratis, og Kim Kanstrup ville gerne betale for strømmen, tilføjer han.

- Vi har lagt mange timer i det. Alene at støvsuge gulvet og sætte lys op har taget meget tid. Vi har trukket ledninger over det hele. Vi overtog et helt råt lokale, som til gengæld er stort og fantastisk. Det er velegnet til udstilling - men har en dårlig akustik, så man ville forestille sig noget med musik.

- Det har en god beliggenhed., Mange har allerede været herinde. Både herboende men også herboende med gæster. Ikke mindst i julen. Gåturen efter julefrokosterne har givet mange besøgende. Der har endda været mange forskellige nationaliteter: USA Cuba, Sverige, Norge, Spanien med flere. Jeg solgte efterfølgende et maleri til en der bor i Maryland i USA, fortæller Helge Nordstrøm.

- Du får kun sådan en kunde, hvis dit arbejde er af en vis kvalitet, lægger Jørn Hansen til.

- De tog det helt naturligt at der lå et sådan eksklusivt galleri i Hvalsø. Vi kan via galleriet profilere andre professionelle lokale kunstnere, fortsætter Jørn Hansen.

- Kommunen har ikke rigtig haft øje for det. Kommunens konsulenter har givet sidestillet lokalt med amatørisme, men det her galleri kan sagtens måle sig med store gallerier herhjemme og i udlandet.

Bidrager til omgivelserne
Der skal være noget nyt at se på. Vi skifter løbende ud i de udstillede ting, så der hele tiden er nyt at se på. Vi vil lave nogle aktiviteter - for eksempel et arbejdende værksted og et stort kalligrafisk værk. Supplementet til den traditionelle butik er her. Her skal man først og fremmest opleve noget.. Vi får mange gode og positive kommentarer. Det betyder noget for livet i området. Vi er taknemmelige for folks modtagelse af galleriet - og at vi kan få lov til at boltre os et stykke tid, siger Helge Nordstrøm

- Vi har alle lavet udsmykninger for eksempel på Ros torv. Her laver vi noget i en slags offentligt rum, og det er en anden udfordring. Fordi vi opholder os her så meget, så bliver det lettere at se, hvordan kunsten kan bidrage til omgivelserne og folks engagement i byen. Kunstnere kan bidrage til at tænke anderledes og kreativt i forhold til at tilføre noget nyt til byrummet og byen. Vi har mange ideer og tanker om de, fortklarer Jørn Hansen.

På lånt tid
- Galleriet eksisterer på lånt tid. Når en lejeaftale med en butik er på plads, så skal vi ud, fortæller Helge Nordstrøm.

- Vi er inspireret af at være her. Vi har også opdaget at mange af vores ting også taler til børn. Du ser tingene fra en anden vinkel og i en anden sammensætning, slutter han.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk