23. juni 2021
- Når vi kommer hen på den anden side af sommerferien, og byggeriet står færdigt, er I med til at opfylde drømmen for en masse forældre, der er flyttet herud og nu også kan få passet deres børn, lød det i borgmester Carsten Rasmussens (S) tak til håndværkerne. Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

- Når vi kommer hen på den anden side af sommerferien, og byggeriet står færdigt, er I med til at opfylde drømmen for en masse forældre, der er flyttet herud og nu også kan få passet deres børn, lød det i borgmester Carsten Rasmussens (S) tak til håndværkerne. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt børnehus på vej i Lejre: - Til tiden og gerne før

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt børnehus på vej i Lejre: - Til tiden og gerne før
Opdateret 09. juni 2021 kl. 11:25
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 09. juni 2021 kl. 10:32
Af Holger Vincents

Lejre: Med sidste uges debatmøde om tilflytningen til Lejre by i frisk erindring kunne Lejres borgmester Carsten Rasmussen (S) tirsdag besøge Bøgebakken i udkanten af stationsbyen.

Her havde Lejre Kommune indbudt til rejsegilde for Lejre Børnehus, der efter planen skal stå klar til indflytning et stenkast fra plejecentret 1. september 2021.

Kommunens håb er, at den nye daginstitution kan løsne den prop i pasningsområdet, som mange forældre i Lejre by oplever netop nu. En problemstilling eftermiddagens festlige seance også kom til at bære præg af.

- Når vi kommer hen på den anden side af sommerferien, og byggeriet står færdigt, er I med til at opfylde drømmen for en masse forældre, der er flyttet herud og nu også kan få passet deres børn, lød det i borgmesterens tak til håndværkerne, hvor han undervejs endnu en gang erkendte, at de kommunale befolkningsprognoser har ramt ved siden af skiven.

Carsten Rasmussen kunne samtidig afsløre, at 60 børn og deres forældre i skrivende stund står og tripper i kulissen for at tage Lejre Børnehus i brug.

- Og så et trefoldigt leve for, at daginstitutionen er færdig til tiden og gerne før, tilføjede borgmesteren på den solbeskinnede byggeplads, hvor træskelettet til det nye samlingspunkt for kommunens mindste kunne anes i baggrunden. Godt gemt væk under en gigantisk hvid presenning.

"Vi skal nå i mål"

Når det sidste søm er slået i, og teltdugen er fortid, skal børnehuset danne ramme om leg og læring for 60-80 børn alt afhængig af fordelingen mellem vuggestue- og børnehavebørn.

At der allerede er kø til Lejre Børnehus, adskillige måneder før den sidste håndværker har forladt byggepladsen, blev kun understreget, da den udsendte repræsentant fra arkitektfirmaet Kullegaard A/S tog ordet.

- Jeg vil gerne opfordre alle til, at vi kæmper her til sidst. Der er ikke lang tid til, at vi skal i mål, lød kampråbet fra Susanne Karlsen, segmentleder for erhvervssegmentet i Kullegaard A/S. Det Holbæk-baserede foretagende har både tegnet Lejre Børnehus og ligeledes bistået kommunen undervejs som projektets totalrådgiver.

Inspireret af Kilen

Susanne Karlsen kunne samtidig fortælle, at byggeriet opføres med inspiration fra Den Grønne Kile i Hvalsø, og at man har haft fokus på bæredygtighed.

- Det bliver et hus, hvor der er plads til leg og læring midt i skoven og tæt på naturen. Der bliver værksteder, små nicher og stillerum, uddybede hun overfor Mediecentret.

Direkte adspurgt om den igangværende byggeproces understregede Susanne Carslsen, at Lejre Børnehus skal stå færdigt til tiden.

- De (håndværkerne red.) får travlt, men alle kæmper, for vi skal være færdige, så børnene kan rykke ind 1. september, lød det.

Rekruttering en udfordring

Med til dagens rejsegilde var også formanden for Udvalget for Børn og Ungdom, der efter pølserne var blevet serveret for håndværkere såvel som politikere, kiggede indenfor i den kommende daginstitution.

- Vi vil kunne byde børn og forældre velkommen til et rigtig godt børnehus med masser af hjerterum og i samme ånd som de andre gode daginstitutioner i Lejre Kommune. Det bliver et sted hvor naturen, der omkranser daginstitutionen, inddrages, opsummerede Thomas Bisgaard (R) overfor Mediecentret.

På spørgsmålet om hvordan det går med at rekruttere pædagoger og det øvrige personale, forklarede udvalgsformanden, at arbejdet er i fuld gang.

- Det er helt klart en udfordring, men jeg håber og tror på, at når vi nu bygger og tænker nyt, at det kan være med til at inspirere og tiltrække medarbejdere, forklarede han.

Hovedentreprenøren på Lejre Børnehus er Combi Byg A/S.

Tip os


mcred@sn.dk

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk