4. juli 2020
Politikerne har sat to nye trafikprojekter i søen, der skal modvirke trængslen på Lejres veje. Foto: Lejre Kommune.
Politikerne har sat to nye trafikprojekter i søen, der skal modvirke trængslen på Lejres veje. Foto: Lejre Kommune.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye trafikprojekter sættes i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye trafikprojekter sættes i gang
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 13. november 2019 kl. 19:28
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre: Lejre Kommune: Der skal gøres noget ved trafikken i Lejre by, ligesom der er behov for at få klarlagt, hvordan det ser ud med trængslen på to vejstrækninger i kommunen, hvor beboerne plages af trafikale gener.

Det blev resultat af et møde i Udvalget for Teknik og Miljø i den forgangne uge, hvor politikerne besluttede at sætte to nye trafikprojekter i søen.

Det ene er et såkaldt bæredygtigt mobilitetsprojekt i Lejre by, der har til formål at ændre borgernes transportvaner. Idéen er, at få flere lokale til at droppe bilen og i stedet gå, cykle eller benytte kollektiv transport, hvilket samlet set skal bidrage til at forbedre trafiksituationen i området. Indbyggertallet i Lejre by stiger nemlig i øjeblikket, hvilket øger trængslen på vejene og utrygheden blandt særligt de bløde trafikkanter.

"Projektet handler ikke om at udskamme bilister, men simpelthen om at få en lokal dialog om, hvordan vi får løst problemerne i fællesskab", fortæller Ivan Mott (EL), formand for Udvalget for Teknik og Miljø.

Borgerdrevet projekt
Det er en gruppe Lejre-borgere, der både har udtænkt og også skal drive pilotprojektet, som med politikernes blåstempling, nu kan sættes i gang. Det er meningen, at hele lokalsamfundet skal bidrage til konkrete løsningsforslag, der kan modvirke trængslen. Efterfølgende skal tiltagene evalueres, så det bliver helt klart for såvel borgere som politikere, om projektet har haft en effekt.

"Det er første omgang den lokale trafikgruppe, der har stafetten, og så skal vi politikere efterfølgende bakke op", forklarer Ivan Mott.

Problem-strækninger
Det andet projekt, som udvalget stemte igennem i sidste uge, er i første omgang ikke en decideret problemknuser på Lejres veje. Der er derimod tale om en trafiktælling på to strækninger i kommunen, hvor borgerne oplever, at bilerne fylder for meget.

Det drejer sig om Hornsherredvej på strækningen mellem afkørsel 15 på Holbækmotorvejen og Biltris i nord, hvor ikke mindst gennemkørende lastbiler udgør et voksende problem.

Den anden problemstrækning er den omvej gennem Lejre, som flere pendlere mellem Roskilde og Ringsted benytter sig af i myldretiden, fordi Hovedvejen gennem Osted propper til.

De udefrakommende bilisters forsøg på at slippe for morgen- og eftermiddagstrafikken skaber kødannelse på blandt andet Ledreborg Allé og Lejrevej.

"Det er nødvendigt at få det helt korrekte billede af trafiksituationen her og nu på de to strækninger. Det er et større udredningsarbejde, der skal i gang", siger Ivan Mott om opgaven, som Lejre Kommune betaler konsulentvirksomheden MOE godt 110.000 kroner for at løse.

Tip os


mcred@sn.dk

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk