18. oktober 2019
Honning er jordbær har en stor indvirkning på hinanden. Foto: Danmarks Biavlerforening.
Honning er jordbær har en stor indvirkning på hinanden. Foto: Danmarks Biavlerforening.
Foto: Palle Frejvald
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokale biavlere giver prøver på forårshonning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale biavlere giver prøver på forårshonning
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 19. juni 2019 kl. 11:06
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvalsø: Lørdag den 22. juni er det Honning & Jordbærdag. På denne dag fejrer Danmarks Biavlerforening årets første høst af honning sammen med danske jordbær over hele Danmark. Også i Hvalsø, hvor de lokale biavlere inviterer til Honning & Jordbær-arrangement i SuperBrugsen Hvalsø klokken 10-14.

"Vi håber at rigtig mange vil slå vejen forbi i løbet af dagen og smage symfonien af jordbær med nyslynget honning og samtidig høre lidt om biernes vigtige opgave, når både afgrøder og vilde planter skal bestøves siger Thomas Vilhelmsson, lokal biavler i Hvalsø.

Bierne er vigtige for bestøvningen af blandt andet jordbær. Har betingelser for bestøvning været gode, så kan du nyde frugterne af biernes anstrengelser, Nemlig jordbær og honning.

Når bierne har bestøvet jordbærplantens blomster, vil der blive dannet flere og flottere jordbær. Forsøg har vist at udbyttet stiger med op til 70 procent, når jordbærrene er optimalt bestøvet. En optimal bestøvning giver større og mere velformerede frugter, men nyere forsøg har vist, at den også kan forbedre andre kvalitetsparametre, for eksempel modner jordbær hurtigere og mere ensartet, ligesom de blive rødere, fastere og i nogle tilfælde sødere. Desuden holder jordbærrene længere i butikkerne og hos forbrugerne.

FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, Anslår, at 100 afgrødetyper udgør 90 procent af verdens fødevarer - af disse er 71 bi-bestøvede. På Honning & Jordbærdagen kan du få mere at vide om biernes vigtige bestøvning af planter.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk