31. juli 2021
Lejre Høstfestival 2020 gennemføres, men årets udgave bliver en anderledes oplevelse for gæsterne på grund af coronavirus. Foto Steen Puggaard.
Lejre Høstfestival 2020 gennemføres, men årets udgave bliver en anderledes oplevelse for gæsterne på grund af coronavirus. Foto Steen Puggaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lejre Høstfestival 2020 gennemføres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lejre Høstfestival 2020 gennemføres
Opdateret 28. august 2020 kl. 12:37
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 28. august 2020 kl. 12:32

Lejre: Et kig udover de lokale marker afslører, at Lejres landmænd har fået dette års høst i hus.

arrow Læs også: Lejre Høstfestival holder fanen højt: Se programmet her

Det betyder samtidig, at det igen er tid til Lejre Høstfestival, der i år gennemføres for 11. gang i træk lørdag den 12. september fra kl. 10.00-16.30 ved kulturhuset Domus Felix.

På grund af Covid-19 er årets udgave af festivalen dog justeret, så der tages hensyn til sundhedssituationen og myndighedernes anbefalinger.

Det betyder, at det store høstmarked i år er aflyst. Til gengæld vil festivalens gæster kunne opleve musik, gode historier, lokalpolitisk debat og en lille café, der sælger hjemmelavet, økologisk mad og drikke. På den måde håber bestyrelsen bag Lejre Høstfestival på igen at skabe en hyggelig, berigende og festlig dag for store og små.

Festival i en coronatid
Dagen bliver inddelt i tre blokke, hvortil der skal reserveres (gratis) billetter, således at deltagerantallet kan overholdes i fht. til forsamlingsforbuddet. Der sprittes af løbende, ligesom der uddeles mundbind til alle deltagerne, der samtidig skal sørge for at holde den fornødne afstand til hinanden.

- Vi gennemfører de dele af festivalens program, der giver os mulighed for at kontrollere antallet af deltagere. Derfor har vi ladet os inspirere af svømmehalsmodellen og inddelt dagen i grøn, rød og gul blok med hvert deres tema. Så kan man vælge at reservere billet og komme til det, der interesserer én mest - lokalpolitik, børne- eller voksenunderholdning. Der må jo højest være 100 i alt på pladsen og det prøver vi at løse på denne måde. Vi vil hellere holde en lille festival end slet ingen, siger Kirsten Løffler Reich, der sidder i bestyrelsen for Lejre Høstfestival.

Unge og politikere i dialog
Hvert år sætter høstfestivalen fokus på et aktuelt lokalpolitisk tema. Således også i år, hvor ungeprojektet Futureland er inviteret til at være medarrangør af formiddagens lokalpolitiske folkemøde.

De unge og Lejres politikere skal blandt andet debattere natur og grønne fællesskaber, studieboliger og fællesskaber på tværs af generationer.

- Vi glæder os rigtig meget til at få lov til at være med til at sætte dagsordenen til det politiske folkemøde, siger Jens Herskind Leer, der er en af de unge, der står bag debatten i Domus Felix.

Historier under æbletræerne
Efter frokost åbner børnescenen under æbletræerne i haven til Domus Felix. Her vil en af Lejres bedste historiefortællere og en sanger optræde med finurlige fortællinger om fællesskab og afstand. 'De Skøre Strømere' sørger for lov og orden, så alle spritter af og alt går rigtigt til. Caféen serverer mad og drikke og Trio Karan giver et par numre. Børnescenen arrangeres af Lejre Bibliotek & Arkiv og er især for de 3-9 årige og deres voksne.

Lars Bom leverer smagsprøve
Sidst på dagen kan man komme med skuespiller Lars Bom og holdet bag den anmelderroste forestilling 'Kærlig hilsen H.C. Andersen'. Bom og co. vil blandt andet levere smagsprøver på sange og tekster fra forestillingen. Dernæst er der koncert med den unge Trio Karan. Trioen spiller nordisk folkemusik med et moderne touch, der afspejler det tiltagende efterår, når sensommerbrisen hvisler gennem fløjte og strygere. Koncerten er udendørs og den både indledes og afsluttes med fællessang.

I løbet af festivalen sørger gadeteatret 'De Skøre Strømere' for lov og orden på festivalpladsen.

Fakta: Lejre Høstfestival 2020
I år finder Lejre Høstfestival sted for 11. gang. Det bliver dog tale om en noget anderledes festival på grund af Covid-19.

o Maksimalt 100 personer på pladsen ad gangen

o Sprit-stationer og afspritning af områder ved hver 'skift' / ny program-blok.

o Uddeling af mundbind/masker til alle, som vi anbefaler, at publikum bærer på området (gælder ikke for optrædende og oplægsholdere på scener samt børn under 12 år).

Billetter er gratis og skal reserveres på forhånd på Place2Book via Lejre Høstfestivals Facebookside eller link på www.lejrehoestfestival.dk

Se hele programmet på www.lejrehoestfestival.dk eller på festivalens Facebookside.

Tip os


mcred@sn.dk

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk