19. august 2019
På hele den gule gang huserer Venstre
gallery icon

Se billedserie

På hele den gule gang huserer Venstre
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Landmandssønnen, der blev finansordfører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landmandssønnen, der blev finansordfører
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 29. januar 2019 kl. 11:14
Af Tekst & foto: Susanne Helmo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tølløse: Folketingspolitikeren Jacob Jensen V, er født og opvokset i Nr. Vallenderød og selv om han i 1. klasse bedyrede, at han ville være landmand som sin far, sidder han nu som finansordfører på Christiansborg.

Han er 45 år, medlem af Folketinget og finansordfører for Venstre og sidder desuden i Regionsrådet.

Han var med til at afslutte finanslovsforhandlingerne og udtaler selv: jeg er nok mere buffer mellem finansministeren og Venstres folketingsgruppe og "sekundant" for finansministeren ifht at håndtere pressen samt tale med ordfører fra andre partier under forhandlingerne.

- Det var en prioriteringsfinanslov mere end tidligere. Budgettet var godt og selv om arbejdet var stort, gik der Lindholm ø i den! Han smiler.

Født i omegnen af Tølløse
På gården i Nr. Vallenderød, som flere generationer Jensen har beboet, har Jacob Jensen sit ophav og det er her, hans interesse for politik måske er vågnet.

- Min storebror er landmand og fortsætter sådan set traditionen, idet både min far og farfar var landmænd, men jeg interesserede mig mere for det omkringliggende samfund. Min farfar var sognerådsformand for sognet Tølløse by og opland og min far, Erik Jensen har siddet i kommunalbestyrelsen, så derfor er interessen måske vakt.

A.P. Møller
Jacob Jensen er uden nykker, men årene på Tølløse Centralskole var mere naturlig, end de to år på Sejergaardsskolen og han fortsatte på Baptisternes i dag Tølløse privat- og efterskole.

Han tog studentereksamen på Stenhus gymnasium i Holbæk og fortsatte til Copenhagen Business School i København, hvor han læste til cand.merc.jur i seks år.

I 1998 blev han ansat i A.P. Møller og på en afstikker til London mødte han sin kone, som er dansk og på det tidspunkt ellers bosat i Dybbøl. De vendte hjem til Nr. Vallenderød, blev forældre til to sønner og en datter, der er den første pige i slægten på Jacob Jensens side i 111 år, fortæller han ikke uden en vis stolthed.

Hustruen er sygeplejerske og børnene går på Sejergaardsskolen, så de forbliver lokale og holder meget af det!

Vejen til politik
Det er lidt uklart, hvornår Jacob Jensen meldte sig ind i Venstres Ungdom og det var heller ikke, fordi han ville ud og revolutionere verden, men ved valget, hvor Anders Fogh Rasmussen blev statsminister, fulgte Jacob sammen med 19 andre VU´ere statsministeren lige inden, stemmerne blev opgjort og her vågnede den unge VU´s glødende interesse for politik.

- Det var fantastisk at få lov til at følge valget på nært hold og så oven i købet med en topfigur, som man var allieret med.

- I 2005 blev Jacob Jensen valgt til Folketinget.

Lokalområdets talerør
- Jeg synes jo, at det er et spændende arbejde, også at der f.eks. kan ske noget i det område, hvor jeg bor eller er valgt, f.eks. på skoleområdet eller ældreområdet.

- Mine øverste mærkesager er fortsat at være lokalområdets talerør på Christiansborg og tage de sager op, som har betydning for lokalområdet.

- Derudover interesserer jeg mig for og arbejder med bl.a. at skabe bedre balance i Danmark gennem uddannelsesmuligheder, udflytning af arbejdspladser, infrastruktur, sundhed (også som medlem af Region Sjælland), fødevarer og meget mere.

Drømmene?
- Der er ingen drømme andet end at være en ydmyg politiker. Derudover interesserer jeg mig for og arbejder med bl.a. at skabe bedre balance i Danmark gennem uddannelsesmuligheder, udflytning af arbejdspladser, infrastruktur, sundhed (også som medlem af Region Sjælland), fødevarer og meget mere.

Regionsrådsformand
Jacob Jensen ville gerne have været regionsrådsformand og hvis han var blevet valgt til den post, ville han have stoppet i Folketinget, men det blev han ikke. Han sidder dog i Regionsrådet

Bondedreng fra Tølløse
- Ja, jeg er ydmyg, når jeg nogle gange sidder her og tænker, at sådan en bondedreng fra Tølløse nu sidder her midt i en forhandling om milliarder og noget, der påvirker hele Danmark. Han stirrer eftertænksomt rundt i lokalet.

Fakta:
Jacob Jensen er valgt i Kalundborg Storkreds og fik ved sidste valg 5864 personlige stemmer

Struenses værelse
Arbejdet med finanslovsaftalen foregår i Struenses værelse med tapeter dateret flere hundrede år tilbage. Der er et maleri i loftet og et forholdsvis lille rum.

Der er ikke skiftet meget ud i møblementet gennem årene. Tapeterne på væggene er håndlavede. Et intimt rum ved finansministerens kontorer og her, man aftaler budgetter for milliarder.

Ved finanslovsforhandlingerne deltog følgende "faste besætning":

Finansministeren Kristian Jensen, Jacob Jensen som Venstres finansordfører, Finansministeriets departement chef, finansordførerne fra LA og K (Joakim B Olsen og Anders Johansen)

Peter Skaarup og Rene Christensen fra DF

Og på skift relevante ministre alt efter hvilket område, vi diskuterede.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk