24. januar 2021
Store som små køer vil om kort tid indtage de grønne marker ved Herslev Bryghus.
Store som små køer vil om kort tid indtage de grønne marker ved Herslev Bryghus.
Foto: LouiseH.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køerne danser på Herslev Bryghus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køerne danser på Herslev Bryghus
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 09. april 2019 kl. 09:23

Herslev: En af de sikre forårsbebudere kan opleves på Herslev Bryghus lørdag den 13. april, hvor markerne omkring ølproducenten for først gang i år bliver indtaget af lokale køer.

Til 'Køernes forårsfest' kan store som små desuden få en bedre forståelse for, hvordan bøffen, melet, øllet og sågar pålægschokoladen kommer fra ko, korn, plante og bønne til tallerkenen hjemme på bordet.

Det er fødevarefællesskabet En del af Herslev med Herslev Bryghus, Friis-Holm Chokolade, Kattinge Kraut og andre lokale fødevareproducenter i front, der inviterer på en hel dags aktiviteter, marked og leg på og omkring Herslev Bryghus.

Fra korn til ko
Fælles for initiativtagerne bag Køernes forårsfest er, at de sætter parametre som kvalitet, økologi, biodynamik og bæredygtighed højt, ligesom flere af producenterne drager nytte af hinandens råvarer og restprodukter.

For eksempel løber køerne på de marker, hvor korn til øllet dyrkes, ligesom køerne senere fodres med "masken" (restprodukt fra ølbrygning) fra ølproduktionen, der også bliver forædlet til øl-eddiker.

"Køernes forårsfest" er først og fremmest en dag på landet med sjov og hygge, men det skal gerne være den slags sjov, hvor man også lærer en masse samtidig. Rammen er jordens cyklus og vores mad. Køerne kommer på græs efter en lang vinter, så de danser og er lykkelige. Det er skønt at se, og markerer starten på en ny sæson, en ny cyklus, der sættes i gang med korn, der sås, som senere kan blive til mel, brød, øl og senere eddike. Dyrene, jorden, maden og øllet er tæt forbundne, og det er det, vi vil lade verden se, dufte og smage på," forklarer Tore Jørgensen, brygmester og grundlægger af Herslev Bryghus, og en af initiativtagerne bag En del af Herslev.

Mange aktiviteter
Hele dagen bliver årets sæsonstart fejret med aktiviteter, der engagerer ungerne i fortællingen om råvarernes vej fra jord til bord.

Børnene kan for eksempel få grattet hænderne i chokoladegryden, når verdensmester-chocolatier Mikkel Friis-Holm laver chokoladeværksted, hvor kakaobønner forvandles til færdigt pålægschokolade, som man kan få med hjem bagefter. Mens, der for de voksne er friskbrygget øl og kursus i lacto-fermenteringens magi med Per fra Kattinge Kraut.

Der bliver også mulighed for at lave sit eget insekthotel, foruden lam og høns og økologiske madboder.Fakta: Køernes Forårsfest

Tip os


mcred@sn.dk

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk