21. september 2021
- Jeg skulle ikke lave noget. Det havde min kone bestemt. Men sådan gik det ikke, og nu har det tværtimod bare grebet om sig, fortæller Hans Henrik Lidsmoes, der er indehaver af The Best Price på Banevej i St. Merløse. Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

- Jeg skulle ikke lave noget. Det havde min kone bestemt. Men sådan gik det ikke, og nu har det tværtimod bare grebet om sig, fortæller Hans Henrik Lidsmoes, der er indehaver af The Best Price på Banevej i St. Merløse. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Købmandsgård er et legetøjsmekka

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Købmandsgård er et legetøjsmekka
Opdateret 05. august 2021 kl. 09:41
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 05. august 2021 kl. 06:41
Af Holger Vincents

St. Merløse: - Hvornår har I tid til en cykel? lyder spørgsmålet fra en kvinde, der netop er trådt ind ad døren.

- Det har vi altid tid til, svarer Hans Henrik Lidsmoes, indehaver af The Best Price i St. Merløse.

Cykelklokken er ellers ikke det første, der ringer, når man lader blikket vandre i den 350 kvadratmeter store legetøj- og gadgetbutik på Banevej.

På den ene farvestrålende hylde efter den anden kæmper legetøjsbiler, fidgetspinnere og bamser om opmærksomheden med skoletasker, blyanter, og børnetøj. Kun et mindre område lige ved indgangspartiet, hvor cykeldæk, hjelme og andre reservedele toner frem, afslører, at butikken også huser et værksted, hvor man kan få fixet jernhesten.

- Min svigersøn er cykelmekaniker og har tidligere handlet med cykler, men da han og min datter flyttede til området, slog han sig på legetøj. Formentlig fordi de selv havde fået små børn, forklarer Hans Henrik Lidsmoes om udvalget i butikken, som han ejer, men driver i fællesskab med datteren Trine Lidsmoes og svigersønnen Jesper Lidsmoes.

Købmandsbutik genopstår

Den 12. september 2021 er det præcis et år siden trekløveret åbnede butikken i de historiske rammer, der tidligere husede St. Merløses købmandsgård. Et foretagende, der nu kan siges at være genopstået i en ny indpakning.

- The Best Price startede som en nethandel i 2016. Ovre på den anden side af gaden lejede vi os ind i nogle mindre lokale, hvor vi havde lager. Det blev dog hurtigt for småt, og så var det jeg kontaktede ejeren af bygningen her, fortæller den 61-årige tilflytter.

Fra mad til leg

At Hans Henrik Lidsmoes skulle stå i spidsen for sin egen legetøjsbutik i St. Merløse lå nemlig ikke i kortene. Han er oprindeligt uddannet kok og har gennem en lang årrække svunget grydeskeen som kantinechef i en række store københavnske virksomheder. Og da han og hustruen Pia for år tilbage solgte huset i Kokkedal og flyttede til St. Merløse for at række tættere på familien, var det egentlig planen, at han skulle lægge et travlt arbejdsliv bag sig.

- Jeg skulle ikke lave noget. Det havde min kone bestemt. Men sådan gik det ikke, og nu har det tværtimod bare grebet om sig, fortæller Hans Henrik Lidsmoes og griner fra sin stol i butikkens baglokale.

At kokkehuen blev skiftet ud med legetøjskøkkener, gør da heller ikke Hans Henrik Lidsmoes det store.

- Det er da meget hyggeligt, når man bor på landet i en lille by og kan give en hånd med, så der sker noget. Det giver da en tilfredsstillelse samtidig med, at jeg kommer tættere på de mennesker, der bor her, siger han.

Feriebørn på besøg

Undervejs i interviewet må legetøjssælgeren da også med jævne mellemrum forlade sin plads for at byde børn og deres forældre velkommen inden for.

- Hvor har I hørt om os? spørger han interesseret, før han vender tilbage til køkkenet.

- Der er mange lokale der kommer forbi. Ikke mindst i øjeblikket, hvor feriebørnene er ude med bedsteforældrene. Men vi har også kunder der kommer hele vejen fra Holbæk og Ringsted, afslører han.

Mundbind til Grønland

I det daglige er arbejdsfordelingen i The Best Price således, at Jesper Lidsmoes tager sig af cyklerne, så alt bliver lavet efter forskrifterne. Hans Henrik Lidsmoes og datteren er til gengæld hovedkræfterne i legetøjsbutikken, ligesom de holder hånd i hanke med de mange internetordrer, der dagligt afgår fra Banevej 4A.

- Vi sælger primært til kunder i Danmark, men vi sender også varer afsted til Norge, og under coronakrisen har vi sendt mundbind og visirer helt op til Grønland.

Som 'The Best Price'-navnet mere end antyder, slår butikken sig op på at skibe billige varer afsted. Hans Henrik Lidsmoes afviser imidlertid, at det betyder, at man går på kompromis med produkternes kvalitet.

- Vi køber kun ind i EU, så vi kan være sikre på, at kvaliteten er i orden, forsikrer han.

Tip os


mcred@sn.dk

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk