19. januar 2021
Skjoldenæsholm Golfcenter sættes til salg i det nye år.
Skjoldenæsholm Golfcenter sættes til salg i det nye år.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klub går konkurs: Skjoldenæsholm Golfcenter sættes til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klub går konkurs: Skjoldenæsholm Golfcenter sættes til salg
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 20. december 2019 kl. 14:03
Af Holger Vincents

Skjoldenæsholm: Skjoldenæsholm Golfklub er så hårdt presset på økonomien, at klubben er millimeter fra at gå konkurs. Det meddelte klubben onsdag aften i en mail til medlemmerne.

"Bestyrelsen har samtidig måttet konstatere, at Skjoldenæsholm Golfklub herefter står overfor en truende konkurs, da vi mod forventning ikke kan betale de sidste kreditorer, herunder løn for december. Det betyder, at bestyrelsen kun i meget begrænset omfang kan handle på klubbens vegne, idet vi skal afvente en egentlig konkursbegæring fra kreditorerne, hvorefter en kurator vil overtage", lyder det i mailen fra Skjoldenæsholm Golfklubs formand Rune Nørgaard.

Mediecentret har været i kontakt med ejerkredsen bag Skjoldenæsholm Golfcenter, der oplyser, at anlægget sættes til salg i begyndelsen af det nye år. Dermed er der på nuværende tidspunkt intet, der tyder på, at der skal spilles golf på Skjoldenæsholms græstæppe i 2020.

"Det ved vi ikke endnu. Anlægget bliver sat til sag og til hvilket formål en eventuel køber ønsker at bruge området til, ved jeg af gode grunde ikke endnu", fortæller Flemming Jørgensen, bestyrelsesformand i Skjoldenæsholm Golfcenter, der ærgrer sig over situationen.

"Det er jeg selvfølgelig rigtig ked af, for jeg er selv passioneret golfspiller, men vi må erkende, at der ikke har været tilstrækkelig opbakning fra medlemmerne af golfklubben", lyder det.

I godt et halvt år har Skjoldenæsholm Golfklub med formand Rune Nørgaard i spidsen forsøgt at finde en løsning, så medlemmerne fortsat kunne spille golf på Skjoldenæsholm Golfcenter i kommende sæson. Et arbejde der blev sat i gang, efter ejerne af golfcentret tilbage i juli måned meldte ud, at de fra 2020 ville opgive at drive de to 18-hulsbaner. Udmeldingen fra ejerkredsen fulgte i kølvandet på flere års millionunderskud på driften af golfanlægget og et kuldsejlet investeringsprojekt, der gik på grund, da Ringsted Kommune pludselig vendte tommelfingeren nedad.

I løbet af efteråret har golfklubben været i dialog med medlemmerne og ejerne af golfcenteret om forskellige modeller i forsøget på at finde en udvej - herunder om der fremover kun skulle spilles på én bane eller om begge baner fortsat skulle bevares. I sidste ende lykkedes det ikke at finde frem til en bæredygtig løsning, som både ejerkredsen omkring Skjoldenæsholm Golfcenter og Skjoldenæsholm Golfklubs medlemmer kunne leve med.

"Senest har en arbejdsgruppe stillet sig i spidsen for en model, hvor vi kun skulle spille på Old Course (den ene bane red.), men det har medlemmerne ikke givet tilstrækkelig opbakning til", forklarer Rune Nørgaard til Mediecentret.

I underkanten af 300 medlemmer var ifølge formanden indstillet på en løsning kun med Old Course. Omtrent 70 færre end hvad der krævedes for at få budgetterne til at balancere.

Tip os


mcred@sn.dk

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk