25. september 2020
Koordinationsgruppen bag Hvalsø Kulturnat. Fra venstre: Niels Jørgen Rasmussen, Lars Klinte, Berit Rasmussen, Ida Schow Andreasen, Stefan Moulvad, Claus Langer, Caroline Lange Møller og Palle Bruselius.
Koordinationsgruppen bag Hvalsø Kulturnat. Fra venstre: Niels Jørgen Rasmussen, Lars Klinte, Berit Rasmussen, Ida Schow Andreasen, Stefan Moulvad, Claus Langer, Caroline Lange Møller og Palle Bruselius.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ildsjæle bag Hvalsø Kulturnat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ildsjæle bag Hvalsø Kulturnat
Opdateret 23. august 2019 kl. 09:13
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 22. august 2019 kl. 14:40
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

HVALSØ: På et tidspunkt lavede holdet bag Hvalsø Kulturnat en beregning over, hvor lang tid der bruges på at skrue kulturnatten sammen. Det viste, at der bruges 850-900 mandetimer lig med en fuldtidsansættelse i godt et halvt år. Disse timer er spredt ud på holdet, der starter arbejdet på kulturnatten kort efter nytår. Et hav af møder senere foreligger der et stort og gennemarbejdet program - som også undervejs lige har fået et tema. I år er temaet "Kig ud".

Holdet bag kulturnatten er en gruppe Hvalsø-borgere. I efteråret 2016 etablerede denne gruppe foreningen Hvalsø Kulturnat for at styrke arbejdet med kulturnatten. Holdet består af Palle Bruselius (formand for foreningen), Claus Langer, Lars Klinte, Caroline Lange Møller, Berit Rasmussen, Niels Jørgen Rasmussen, Ida Schow-Fausing og Stefan Moulvad. Caroline, Palle og Berit er sammen med Stefan Moulvad veteranerne i koordinationsgruppen, men de øvrige har været med i nogle år. Ida Schouw Andreasen er det nyeste medlem. Hun kom med lige før sommerferien.

Alle løser forskellige typer opgaver, der blandt andet omfatter booking af bands og lydfolk, markedsføring på forskellige medier, kontakt til folk der vil have en bod, kontakt med handelslivet, indhentning af tilladelser og meget andet.

- Vi lægger hver især mange timer i at skrue en god og spændende kulturnat sammen. Det er ikke noget, der bare lige kan stables på benene, fortæller Palle Bruselius.

- I starten af året diskuterer vi ideer og forslag, og henover foråret bliver ideerne mere konkrete. Vi skal også undervejs søge en stribe tilladelser, for man kan ikke bare stable en scene og nogle telte op og spærre hele bymidten af uden videre. I den sidste måneds tid op til kulturnatten afholder vi ugentlige møder ligesom masser af ting undervejs afklares via e-mail.

Allerede inden årets udgang er arbejdet på den næste kulturnat reelt startet. Der skal blandt andet søges om støtte hos Lejre Kommune. Kulturnatten er forbundet med en række udgifter og kun begrænsede egenindtægter. Derfor skal der skaffes midler hvert år.

- Jeg er, som altid, af den holdning at det skal være muligt at opleve kulturnatten ganske gratis. Jo, du kan købe noget i boderne i form af mad, drikke, tøj og andet, men alle skal have muligheden for at få en god oplevelse helt gratis, siger Caroline Lange Møller, der blandt andet er ansvarlig for Kulturalleen.

To store navne
- Musikprogrammet bliver meget bredt, siger Palle Bruselius. - Vi er klar med to store hovednavne - Østkyst Hustlers og Niels Skousen med band. Begge skal spille på Kropladsen, og det glæder vi os meget til. Vi er sikre på, at de hver især tiltrækker et stort publikum.

Ud over hovednavnene kan man opleve musikalske navne så som De Tunge Punge og Cemetery Fuckers, der spiller på scenen ved Josefine Mode, Trio Ged og Teachers, der begge skal spille på Søtorvet og endelig sangskriverforeningens teltscene, hvor forskellige lokale sangskrivere byder ind med deres sange. Programmet er ikke helt lukket endnu, så der kan sagtens nå at dukke tilføjelser op.

Tip os


mcred@sn.dk

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk