10. juli 2020
Den sjællandske midtbane præger landskabet mange steder omkring Hvalsø. Her en meget tilgroet banegrav øst for Hvalsø.
Den sjællandske midtbane præger landskabet mange steder omkring Hvalsø. Her en meget tilgroet banegrav øst for Hvalsø.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvalsø Bylav inviterer til byvandringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvalsø Bylav inviterer til byvandringer
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 08. august 2019 kl. 13:35
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvalsø: Traditionen tro inviterer Hvalsø Bylav til byvandringer i og omkring Hvalsø under overskriften "Oplev Hvalsø". Det sker som led i Vandrefestival 2019 med tre ture på lørdage i august og september. Det er gratis at deltage i turene, og alle er velkomne.

Den første tur finder sted lørdag den 17. august kl. 13.00-15.00 og går til Hyllegårdsområdet og Elverdamsåen. Start- og slutstedet er parkeringspladsen ved Hvalsø Skole over for Horseager 14. Turen er på 4 km.

Arealerne mellem Sarbjerg, Åsen og Elverdamsåen ændrer sig meget i de kommende år. Vandreturen begynder i udkanten af byudviklingsområdet. Herfra går turen forbi Hyllegårdens udstykninger: boliger ved Merianhaven, Hyllegården og Elverbakken samt Åsen 4. Videre gennem Frikøbing og tilbage gennem det naturskønne område langs Elverdamsåen.

Turleder er Gert Fabrin, tlf. 2245 7815. Tilmelding anbefales til mail: gertfabrin@hotmail.com af hensyn til eventuel aflysning.

Gennem nationalparken
Den anden tur lørdag den 24. august kl. 13.00-16.00 går gennem Nationalpark Skjoldungernes Land til Kisserup og Kisserup Krat. Start- og slutsted: Hvalsø Station over for Hvalsø Bio. Turen er på 10 km.

Turen ud ad Hvalsø går gennem nye bebyggelser i Buskeudstykningerne til nationalparken. Denne del af Nationalpark Skjoldungernes Land byder på imponerende istidslandskaber, rester af den midtsjællandske jernbane, skove, fattiggården i Aggerup, den idylliske landsby Kisserup og en smuk tur langs Nordvestbanen ad Kisserup Krat.

Turleder er Finn Nør-Pedersen, tlf. 2460 5385. Tilmelding anbefales til mail: kirstengnp@gmail.com af hensyn til eventuel aflysning.

Minder om Midtbanen
Den tredje tur og sidste tur lørdag den 7. september kl. 13.00-16.00 er en tur langs den Sjællandske Midtbane. Start- og slutsted: Hvalsø Station over for Hvalsø Bio. Turen er på 7,5 km.

Midtbanen fra Ringsted til Frederikssund kørte kun 8 år fra 1928 til 1936. Men der er fortsat mange minder om banen i landskabet. Deltagerne vil udforske strækningen fra Hvalsø Station til Bjergskov og høre om banens historie. Flere strækninger er privatejede, men ejerne har venligst givet tilladelse til denne vandring.

Turledere er Anders Munck, tlf. 4081 1618 og Ib Larsen, tlf. 5268 7350. Tilmelding anbefales til mail: gertfabrin@hotmail.com af hensyn til eventuel aflysning.

Alle ture er både fortælle- og traveture. De er på grund af terrænforholdene middelsvære ture, som ikke er egnede for kørestole, rollatorer og barnevogne. Bylavet anbefaler, at man har solidt fodtøj på til det ujævne terræn. På de længste ture er der en pause, hvor man eventuelt kan nyde lidt medbragt mad og drikke.

Tip os


mcred@sn.dk

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk