28. september 2021
ARGO?s forbrændingsanlæg i Roskilde er et af de mest moderne og miljøvenlige i hele landet. Derfor forstår de lokale borgmestre ikke, at det er udvalgt til lukning fremfor ældre og dårligere anlæg.
ARGO?s forbrændingsanlæg i Roskilde er et af de mest moderne og miljøvenlige i hele landet. Derfor forstår de lokale borgmestre ikke, at det er udvalgt til lukning fremfor ældre og dårligere anlæg.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gode ARGO-menter efterlyses

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gode ARGO-menter efterlyses
Opdateret 19. januar 2021 kl. 13:30
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 19. januar 2021 kl. 10:49

Lejre: Roskildes og Lejres socialdemokratiske borgmestre Tomas Breddam og Carsten Rasmussen slås sammen med partifæller og Venstre-borgmestre fra nabokommunerne for at redde ARGO's moderne og miljøvenlige affaldsforbrænding,

Efter et politisk forlig i Folketinget om at begrænse affaldsforbrænding og fremme sortering samt genbrug har Kommunernes Landsforening højst overraskende leveret et oplæg, hvorefter ARGO skal lukke sit nye anlæg i Roskilde, selv om det er et af de mindst forurenende og forholdsvis nyt, og der stadig er en gæld på over en milliard i det.

ARGO-borgmestrene har netop været samlet til møde og blev her enige om at presse på i forhold til Folketinget.

Vigtige borgmestre

I dette arbejde deltager bl.a. også KL's næstformand Kalundborg-borgmesteren Martin Damm, Holbæks borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S), der er medlem af KL's bestyrelse, Greves borgmester Pernille Beckmann (V), Solrøds borgmester Niels Höryp, der er formand for ARGO's bestyrelse, samt Køges borgmester Marie Stærke, som netop er valgt til næstformand i S.

Dyrt og dumt
Lejre Kommune er ikke tilknyttet fjernvarmenettet, men borgmester Carsten Rasmussen (S) ser absolut ingen fordele ved at nedlægge det nye anlæg i Roskilde.

- Det er en uforståelig beslutning, der er truffet. Der er ingen miljømæssig gevinst ved det, og det bliver samlet set dyrere, så Lejres borgere kommer til at hænge på en kæmpe regning, siger borgmesteren.

Tip os


mcred@sn.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk