22. august 2019
Bo Nielsen (tv) og Theis Kvist Kristensen er henholdsvis formand og næstformand i Lejre Esports bestyrelse. Foto: Holger Vincents.
Bo Nielsen (tv) og Theis Kvist Kristensen er henholdsvis formand og næstformand i Lejre Esports bestyrelse. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Game on: Starter e-sports-forening i Lejre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Game on: Starter e-sports-forening i Lejre
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 10. april 2019 kl. 07:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre: Selvom du ikke vælger at bruge fritiden foran skærmen, er der stor chance for, at du alligevel har stiftet bekendtskab med Counter Strike og Fortnite.

De to computerspil har det til fælles, at de er indbegrebet af fænomenet e-sport, der i de seneste par år for alvor er slået igennem i Danmark. Nu ser den digitale sportsgren så også for alvor ud til at få fodfæste i Lejre Kommune, hvor en gruppe frivillige netop har stiftet kommunens første e-sportsforening.

"Jeg postede et indlæg på Facebook med den her idé til en ny forening, og ganske hurtigt fik jeg tilbagemeldinger fra en håndfuld forældre, som havde lyst til være med", fortæller 52-årige Bo Nielsen, initiativtager og formand i Lejre Esport, der tilbage i marts måned holdt stiftende generalforsamling.

Social gevinst
Idéen om at få e-sport til Lejre fik Bo Nielsen gennem sin 13-årige søn, der ligesom så mange andre jævnaldrende har en stor interesse for den unge sportsgren.

"Det gik op for mig, at e-sport kan være andet end at sidde alene på et værelse. Når man får lidt indsigt som forælder, opdager man, at det sociale liv, der opstår under spillet, har en værdi", forklarer Lejreborgeren, der til daglig arbejder i it-branchen.

Siden Lejre Esports tilblivelse har foreningen foreløbig modtaget 30 tilkendegivelser fra potentielle medlemmer. I første omgang er målsætningen dog at blive godkendt af Folkeoplysningsudvalget i Lejre Kommune, hvilket Bo Nielsen forventer sker i løbet af denne uge.

Bred målgruppe
Med den detalje på plads vil Lejre Esport for alvor kunne påbegynde arbejdet med at sikre det fornødne udstyr og ikke mindst få de fysiske rammer på plads.

"Vi er allerede i dialog med kommunen om lokaler, og signalerne er foreløbigt positive, så vi er optimistiske", fortæller Bo Nielsen og fortsætter:

"Det vi satser på lige nu er 10 spilstationer. Afhængig af lokalerne vil det betyde, at vi kan håndtere 40-80 medlemmer", lyder det.

Lejre Esport håber desuden på at kunne appellere til et bredt udsnit af de lokale gamere.

"Vi har ikke tænkt os at fastsætte en aldersgrænse. I Roskilde har de eksempelvis et e-sport oldboyshold. Samtidig vil være rigtig glade, hvis vi også kan tiltrække piger, og i den forbindelse kan jeg sige, at vi allerede har fået flere henvendelser - også fra kvindelige eksperter og trænere, som har tilbudt at hjælpe", siger Bo Nielsen.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk