18. august 2019
Peter Lunding er aktuel med udstillingen 'Kortet, Kroppen og Kloden' på Gl. Lejre Museum.
gallery icon

Se billedserie

Peter Lunding er aktuel med udstillingen 'Kortet, Kroppen og Kloden' på Gl. Lejre Museum.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Galleri Gl. Lejre klar med ny udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Galleri Gl. Lejre klar med ny udstilling
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 13. marts 2019 kl. 10:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gl. Lejre: Fredag den 16. marts klokken 14-17 slår Galleri Gl. Lejre dørene op til ferniseringen af udstillingen 'Kortet, Kroppen og Kloden'.

Udstillingen er et blik ind i Peter Lundings kunstneriske laboratorium. Lunding arbejder med modeller af kloder og glober samt udforsker kroppens sammenhæng med kloden - blodårernes lighed med europakortet fra bilens vejatlas. Et univers som kunstenere giver et indblik i forbindelse med fredagens fernisering. Det sker klokken 15.

Omdrejningspunktet for den nye udstilling er en stor træklode, som har fungeret som trykpresse for de grafiske tryk, der udstilles. Trykkene kan ses som en oversættelse af en kompleks men nøgtern virkelighed til et mere transcendent og mangetydigt udtryk.

På udstillingen vises også en række små skulpturer i bronze og sølv, hvor kroppen opfattes som et mikrokosmos, der reflekterer vores ydre verden og omgivelser. Skulpturerne bygger bro mellem de store grafiske kugletryk og kroppen.

"Kuglen, kloden, globen har altid været nærværende i mit arbejde. Første gang på en udstilling i 1990 under navnet Tiden og lyset, der handlede om klodernes rejse i universet og deres tilbagevennen til sig selv. Siden har kloden været omdrejningspunkt for mange af mine skulpturer", siger Peter Lunding i en pressemeddelelse.

Udstillingen kan opleves frem til den 14. april.

FAKTA: Peter Lunding
Peter Lunding er uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole i 1983. Efter at have arbejdet som arkitekt i en årrække, begyndte han at skabe skulpturer i metal, at tegne samt at undervise. Han har undervist på Århus Kunstakademi siden 2005. I årene 1985-86 arbejdede han i Kuala Lumpur med både byggeri og udsmykning. Peter Lunding har udstillet i Galleri Gl. Lejre på separat- og gruppeudstillinger samt på messer siden 1991.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk