26. februar 2020
Iris Romerdahl og Peter Walsøe er en del af Gadespejlene og de opfordrer til, at man kommer til informationsmødet den 7. oktober.
Iris Romerdahl og Peter Walsøe er en del af Gadespejlene og de opfordrer til, at man kommer til informationsmødet den 7. oktober.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gadespejlene søger mentorer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gadespejlene søger mentorer
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 03. oktober 2019 kl. 20:09
Af Tekst og foto: Susanne Helmo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre: Gadespejlene blev til i 2010 i Roskilde og i 2015 startede Iris Romerdahl fra Lyndby, Gadespejlene i Lejre kommune.

Iris Romerdahl er uddannet terapeut, men det er ikke derfor, hun går så meget op i Gadespejlene. Det er for at hjælpe de unge - at give noget tilbage.

"Man behøver ikke at have nogen speciel uddannelse, det drejer sig om at have et oprigtigt ønske om at være noget for en ung, der har brug for hjælp, motivation eller bare at blive lyttet på", fortæller Iris Romerdahl.

Peter Walsøe er også mentor og ud over at have være ansat i virksomheder i mange år, har han også været frivillig på ture til både Norge og andre steder med en flok unge hver gang.

Til stedet ved dette interview er også 20-årige Marie, hvis far henvendte sig på kommunen, da familien blev splittet og han stod tilbage med et par børn og havde brug for hjælp.

Kontakt med Gadespejlene
Kommunen bragte ham i kontakt med Iris Romerdahl, som mødtes med Marie og det har de gjort jævnligt gennem lang tid.

På spørgsmålet om, hvad Marie føler, at hun så har fået ud af det, svarer hun: "jeg er blevet modigere og mere åben. Før turde jeg ikke sove hos andre, men så satte jeg mig for, at det skulle jeg, startede med at sove hos min bedste veninde, dernæst nogle andre og nu skal jeg på højskole i Brande".

Gadespejlene startede som et kommunalt projekt i 2010. De unge, som mentorerne taler med er over 15 år og ikke meget over 30.

"Alle budgetter på det her område bliver sprængt", siger Peter Walsøe som forklaring på, hvorfor det netop er så vigtigt, at Gadespejlene kan være en del af ungekontakten, når de unge behøver det.

Ingen journaler
I det øjeblik den unge overgår til en mentor, er det vigtigt at understrege, at der ikke bliver skrevet noget ned. Ingen ting bliver journaliseret og mentoreren har ikke kontakt med ansatte på kommunen.

"Det er nemlig vigtigt, at det er en fortrolighed, der forbliver mellem mentoreren og den unge", forklarer Peter Walsøe. Og det skal ikke føres til protokol nogen steder".

Hvis man har lyst til at høre mere om Gadespejlene, så er der informationsmøde den 7. oktober kl. 18.30 på biblioteket i Hvalsø. "Og vi søger gerne nogle mænd", indskyder Iris Romerdahl.

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk