19. november 2019
DR Musikariet spillede og fortalte sig igennem det musikalske eventyr ?Den uendelige labyrint?.
DR Musikariet spillede og fortalte sig igennem det musikalske eventyr ?Den uendelige labyrint?.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forestilling skabte spænding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forestilling skabte spænding
Opdateret 19. juni 2019 kl. 09:25
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 19. juni 2019 kl. 07:17
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvalsø: Onsdag den 12. juni afholdt Lejre Musikskole 2 gratiskoncerter for kommunens 0.-4. klasser. Næsten 400 elever og lærere fik sig en på opleveren, da de 5 professionelle musikere fra DR Musikariet spillede og fortalte sig igennem det musikalske eventyr "Den uendelige labyrint".

Det fælles åndedrag blev gispende tilbageholdt, da fortælleren pludselig forvandlede sig til den onde troldmand, der holdt prinsen og hans 3 hjælpere fanget i den uendelige labyrint. De fremmødte børn sad som forstenet, mens prinsen med nød og næppe undgik selv at blive forvandlet til sten, og de gode kræfter vandt over de mørke til børnenes udelte begejstring.

Undervejs havde de 6-9 årige og deres lærere lyttet til den type musik, man normalt ikke kommer tæt på i virkeligheden. En strygerkvartet indeholdende prinsen på violin, elveren på bratsch, dværgen på cello og den mægtige kæmpe på kontrabas spillede først lystigt, så dystert, så skrækindjagende, så håbefyldt og endeligt lykkeligt alt imens fortælleren på sin keytar dristigt førte lytterne ind i historien. Børnene selv var udover at være tilskuere på nærmeste hold i den tæt pakkede kulturhussal i Hvalsø også undervejs inddraget i historien. Ikke blot skulle de med fælles klap med hånden på hjertet holde rytmen i udvalgte sekvenser, de skulle også træffe vigtige valg, når skurkens fæle hjælpere kom heltene for nær. Medlevende og indlevede kunne man se de mange, mange børn stille sig op eller sætte sig ned alt efter hvilken vej prinsen og hans følge skulle gå.

Koncerten havde mulighed for at blive realiseret da DR Musikariet med Mathias Madsen Munch, som havde komponeret og skrevet det musikalske eventyr, kontaktede Lejre Musikskole og tilbød sig. Derefter var det bare for musikskolen at handle hurtigt og heldigvis var kommunens skoler med på ideen, så fra alle kommunens skoler - også specialskolen- kom forventningsfulde elever og lærere til den fantasifulde forestilling.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk