6. august 2020
Et nyt byggeri med Allerslev Skole som omdrejningspunkt bliver tre millioner kroner dyrere end forventet. Arkivfoto: Agnete Vistar.
Et nyt byggeri med Allerslev Skole som omdrejningspunkt bliver tre millioner kroner dyrere end forventet. Arkivfoto: Agnete Vistar.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fordyret skole: Borgmester kalder til selvransagelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fordyret skole: Borgmester kalder til selvransagelse
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 05. december 2019 kl. 06:11
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Allerslev: Det var med beklagelse i stemmerne, da Kommunalbestyrelsen i den forgangne uge behandlede en sag om en budgetoverskridelse på et større kommunalt byggeri i Allerslev.

Byggeriet, der omfatter renoveringen af Allerslev Skole, en helt ny SFO samt en udvidelse af Lejrehallen, bliver samlet set tre millioner kroner dyrere. Det var da også med slet skjult ærgrelse, at kommunalbestyrelsen tirsdag aften blåstemplede tilførslen af de ekstra penge.

"Vi står en dum situation med en 13 procents overskridelse på et anlægsbudget, der i forvejen var forhøjet", lød det fra Carsten Rasmussen (S), der i sit indlæg påpegede, at fordyrelsen bør give anledning til selvransagelse i Kommunalbestyrelsen.

"Der har været flere ønsker til ændringer af projektet undervejs. Mange af dem er småbeløb, men hvis der er nok af dem, kommer man hurtigt op på tre millioner kroner", fortsatte borgmesteren.

Venstres Tina Mandrup rettede opmærksomheden mod den mængde information om byggeriets økonomi, eller mangel på samme, der ifølge kommunalbestyrelsesmedlemmet er sluppet ud undervejs i processen.

"Det kan undre, at borgmesteren, som formand for Økonomiudvalget, tilsyneladende ikke er blevet orienteret af administrationen undervejs. Var det sket, kunne vi øvrige medlemmer af udvalget også have fået flere informationer om sagen løbende", sagde Venstrepolitikeren.

Tip os


mcred@sn.dk

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk