13. maj 2021
- Selecteds bomuldsvarer er økologiske, og de bruger op til 75 procent mindre vand under fremstillingen, fremhæver butikschef i Din Tøjmand, Lasse Dyreborg.
gallery icon

Se billedserie

- Selecteds bomuldsvarer er økologiske, og de bruger op til 75 procent mindre vand under fremstillingen, fremhæver butikschef i Din Tøjmand, Lasse Dyreborg.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forårets fund og farver i Hvalsø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forårets fund og farver i Hvalsø
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 13. april 2021 kl. 06:07
Af Tekst og foto: Tomas Skov

Trods spredte snebyger over landet står der forår i kalenderen, og efterhånden fortrænger sol og varme den sidste rest af vinter. Foråret er også landet i butikkerne på og omkring i Hvalsø, og der står både individualitet, sarte og glade farver og bæredygtighed på menuen.

- Der er mange farver til foråret, men stadig plads til det klassiske - fx jeans, som vi godt vil sætte endnu mere fokus på. Alle Selecteds bomuldsvarer er økologiske, og de bruger op til 75 procent mindre vand under fremstillingen, så de tænker virkelig over det, fortæller butikschef i Din Tøjmand, Lasse Dyreborg.

Vandremode
I den anden ende af butikken har Ditte Borell haft godt gang i salget af vandretøj hos Sportigan.

- Vi er jo blevet helt vilde med at vandre, så vandretights til kvinder er virkelig blevet stort, og i det hele taget alt inden for vandring som fx jakker og bukser fra Whistler og sko fra Salomon, siger butikschefen, der dog også netop har fået rødt/hvidt fodboldtøj hjem til kommende EM.

Jeans og bæredygtighed
I Josefine Mode på Hovedgaden bugner den store forretning af friskankomne forårsvarer.

- Alt er jo tilladt, og heldigvis for det. Så vi har en palet af alle mulige glade farver, og så sælger vi ekstremt mange jeans. Folk går i øvrigt efter naturprodukter som hør og bambus, og vores leverandører er også blevet mere opmærksomme på bæredygtighed, siger indehaver Britt Lang Beierholm.

Længere ned ad Hvalsø Hovedgade har Charlotte Sørensen travlt med forårstøj til små og større i Friends.

- Der bliver fokus på udelegetøj, og så på overgangsjakker, termotøj og gummisko, siger hun.

Pasteller og pedicure

Hos Noor på Søtorvet har Louise Elkjær Rasmussen gang i forårsfarverne - særligt de mere sarte af slagsen.

- Vi har meget i pink og pastelfarver, og så er stilen stadig meget oversized. Det er feminint og sødt, som man så kan kombinere med nogle store støvler, så det ikke bliver for pænt, siger hun.

I skønhedsklinikken Absolute Beauty & Wellness finder man ikke mange forårsvarer på hylderne, men der er naturligvis stadig sæsontendenser inden for skønhed og kropsbehandlinger.

- Det er forår, og så handler det om hårfjerning og pedicure, siger Jane Kieler.

Tip os


mcred@sn.dk

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk