15. september 2019
Formanden for Professionshøjskolen Absalon, Jens Stenbæk og Holbæk Kommunes borgmester Christina Krzyrosiak Hansen.underskriver aftalen
Formanden for Professionshøjskolen Absalon, Jens Stenbæk og Holbæk Kommunes borgmester Christina Krzyrosiak Hansen.underskriver aftalen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere lærere på vej i Holbæk kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere lærere på vej i Holbæk kommune
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 25. marts 2019 kl. 22:07
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Holbæk: Holbæk Kommune har stigende udfordringer med at rekruttere lærere til kommunens skoler. Professionshøjskolen Absalon har ledige pladser på læreruddannelsen. Derfor har parterne nu underskrevet en samarbejdsaftale for at ændre på den situation.

Professionshøjskolen Absalon og Holbæk Kommune vil blandt andet udvikle de studerendes praktik, samarbejde med ungdomsuddannelserne for at rekruttere til lærerstudiet og sikre en bedre overgang mellem studie og job. Tilsammen skal disse og en række andre indsatser udvikle både læreruddannelsen og læringen på skolerne.

"Vi har underskrevet en ambitiøs aftale, hvor vi vil forbedre læreruddannelsen ved at knytte studiet tættere til den praksis, som foregår ude i skolerne. Vi vil stå sammen om at få flere til at tage en af verdens vigtigste uddannelser. siger Jens Stenbæk, der er formand for bestyrelsen på Professionshøjskolen Absalon.

Uddannelsesby igen
En ekspert-evaluering af den nye læreruddannelse, der udkom i december 2018 anbefaler netop, at professionshøjskolerne indleder partnerskaber med skoler og kommuner og arbejder for at knytte uddannelsen tættere til praksis.

"Holbæk Kommune er ved at blive en uddannelsesby igen, og det her er et vigtigt skridt i den rigtige retning. Vi har brug for at kunne rekruttere flere lærere, og vi skal skabe den tætte sammenhæng mellem uddannelse og praksis. u bedre muligheder for udvikling af undervisning og pædagogisk praksis på skolerne i Holbæk Kommune," siger Christina Krzyrosiak Hansen.

Bedre overgang til job
De studerendes praktikforløb udvikles ved at give praktikvejlederne et kompetenceudviklende forløb og skolerne en mere aktiv og central funktion i forhold til de studerendes praktikopgaver.

"Vi ved, at springet fra uddannelsen til et job på en skole ofte er meget udfordrende for vores studerende. Derfor handler de forbedringer, vi gerne vil opnå, i høj grad også om, at hverdagen i en skole kommer tættere på i selve uddannelsen", siger Jens Stenbæk

"Bedste praktikkommune"
"Det er jo os, der har lærere i praktik. Det er os, der ansætter dem efter endt uddannelse. Når vi gerne vil kunne rekruttere dygtige lærere, der kan udvikle vores børn og vores skole, er vi nødt til at sætte barren højt. Så med den her samarbejdsaftale i hånden går vi i gang med at blive landets bedste praktikkommune og de bedste til at tage imod nyuddannede lærere. Intet mindre," siger Christina Krzyrosiak Hansen.

Både folkeskolerne i Holbæk Kommune og den lokale lærerkreds er involveret og med til at realisere aftalen.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk