17. juni 2019
Mille Bøje Nielsen og Frederik Bøje Hansen fra 8.b på Tølløse Privat- og Efterskole klarede en måned uden mobilen. Forsøget får i dag blandede anmeldelser. Foto: Holger Vincents
Mille Bøje Nielsen og Frederik Bøje Hansen fra 8.b på Tølløse Privat- og Efterskole klarede en måned uden mobilen. Forsøget får i dag blandede anmeldelser. Foto: Holger Vincents
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farvel til smartphonen: "Lidt nederen"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farvel til smartphonen: "Lidt nederen"
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 15. januar 2019 kl. 14:16
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tølløse: En måned helt uden mobiltelefoner i skoletiden. Det er hvad 8.b på Tølløse Privat- og Efterskole netop har afprøvet, eller udstået, afhængigt af, hvem man spørger blandt eleverne.

arrow Læs også: Skoler sætter grænser for elevers brug af mobiltelefoner

Til daglig er skolen uden en egentlig politik på området, men klassens lærere mente, at der var behov for at styrke elevernes koncentrationsevne, og i den forgangne julemåned har alle smartphones derfor haft fast plads i skoletaskerne i såvel timer som frikvarter. Et nu afsluttet forsøg, der i dag høster blandede anmeldelser blandt eleverne.

"Jeg synes ikke, det var så fedt. Jeg vil gerne have mulighed for at kigge på min telefon i frikvartererne, hvor jeg ofte bruger den, så jeg synes det var lidt nederen", siger 14-årige Frederik Poul Hansen, som trods modstanden mod de midlertidige restriktioner indrømmer at have ændret sine mobilvaner en smule ovenpå forsøget.

"Jeg er ikke helt så hurtig til at tage mobilen frem i frikvarteret", forklarer han.

Analog adspredelse
For 15-årige Mille Bøje Nielsen har de midlertidige begrænsninger langt hen ad vejen været en positiv oplevelse.

"Lige pludselig sidder folk og spiller kort i frikvarterne. Det var rart at opleve, og det er der faktisk fortsat nogle der gør, her efter forsøget er slut", fortæller hun.

Mille Bøje Nielsen indrømmer dog, at december måneds mobilfrie skolegang også har været "lidt irriterende".

"I forvejen bruger jeg ikke så meget mobilen i skolen, men nu hvor man slete ikke måtte bruge den, fik man på en måde mere lyst til at tage den frem, selvom det kan lyde lidt flabet" forklarer hun.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk