15. oktober 2019
Til nationalparken og Fishing Zealands fiske-arrangement er der blandt andet mulighed for at stifte bekendtskab med en ægte stenalder-kvinde.
Til nationalparken og Fishing Zealands fiske-arrangement er der blandt andet mulighed for at stifte bekendtskab med en ægte stenalder-kvinde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fang fisk som i stenalderen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fang fisk som i stenalderen
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 15. maj 2019 kl. 17:27
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bidstrup: Nationalparken inviterer til fiske-arrangement den 19. maj klokken 10-14 ved Avnsø i Bidstrup Skovene. Her kan man møde en ægte stenalder-kvinde og en nutidig, gæv fisker med det mest moderne udstyr. Hvem af de to fanger flest fisk? Og hvilke udfordringer havde stenaldermennesket i forhold til det moderne?

Natur og fiskeri
Til arrangementet er der også mulighed for at møde nationalparkens natur- og kulturvejleder Liv Holm, som vil fortælle om naturen og stenalderen i nationalparken og alle de spor, vores forfædre har efterladt i skovene og landskabet.

Naturen i nationalparken danner ramme om 15.000 års historie, der ligger lige under mulden og venter på at bliver genfortalt og husket. Fra de første primitive istidsjægere til romantikkens indtog med de smukke herregårde.

Lær om stenalderfolkets liv i Lejre-området og mærk på egen krop, hvordan stenalderfolket måtte slide for at få en fisk på krogen. Du kan også lave din egen krog, eller du kan smage lidt på en stenaldersuppe lavet a friske urter, og hvem ved? Måske en fisk!

For at deltage skal du blot møde op den 19. maj ved badebroen ved Avnsø i Bidstrupskovene - en ti minutters gåtur fra parkeringspladsen Ny Tjørnehusvej.

Sol over Lejre
Arrangementet er arrangeret i et samarbejde mellem Nationalpark Skjoldungernes Land og Fishing Zealand. Samtidig er det en del af den månedlange fejring, Sol over Lejre, hvor Fishing Zealand i samarbejde med Lejre Kommune fejrer foråret, fjorden og områdets råvarer og natur.

Sol over Lejre er først og fremmest en egnsret, men har gennem de seneste år også lagt navn til en række arrangementer, der handler om fisk og fiskeri i Lejre Kommune.

Læs om de andre Sol over Lejre-arrangementer på Fishing Zealands hjemmeside.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk