25. august 2019
John Dalby er i fuld gang med at stable et nyt madmarked på benene, der får til huse tæt ved Munkholmbroen.
gallery icon

Se billedserie

John Dalby er i fuld gang med at stable et nyt madmarked på benene, der får til huse tæt ved Munkholmbroen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Erhvervsliv samles på Skomagerkroen 7. marts: Lokale virksomheder har nyheder med på messe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervsliv samles på Skomagerkroen 7. marts: Lokale virksomheder har nyheder med på messe
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 20. februar 2019 kl. 08:36
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre: Når Lejres erhvervsliv samles til Erhvervsmessen 2019 den 7. marts, vil mindst to af deltagerne have nyheder med til de øvrige virksomheders repræsentanter.

Det er status her godt to uger før topmødet på Skomagerkroen som Lejre Erhvervsforum og Lejre Kommune i fællesskab står bag.

Det ene projekt er et nyt madmarked med lokale specialiteter et stenkast fra Munkholmbroen og Ryegaard, der forventes at slå dørene op til et til påske.

"Når jeg bevæger mig rundt på madmarkeder i Danmark, oplever jeg en stor interesse for specialprodukter, man ikke bare kan købe i supermarkederne. Derfor tænkte jeg, at det var en god idé at samle gode og gerne lokale produkter et sted", forklarer John Dalgaard, der glæder sig til at udbrede kendskabet til sit nye projekt på Erhvervsmessen 2019.

Positive udmeldinger
Den 60-årige erhvervsdrivende gør sig i forvejen inden for salg af blandt andet vegansk lakrids og tysk vin. Og nu har John Dalgaard så indgået en aftale med godsejer Johan Scheel om leje af Rygegaard-bygningen Rejsestalden, der skal give lignende kvalitetsvarer en ny platform i Lejre Kommune.

"Tilbagemeldingerne fra de efterhånden mange producenter, jeg har talt med, har været fantastisk positive. Ja jeg har faktisk ikke mødt nogen, der ikke synes, det er en super god ide", fortæller John Dalgaard, der lægger vægt på fødevarer, men også forventer at kunne byde kunderne på et velassorteret udvalg af blomster.

Natur på tallerkenen
En anden nyhed på den kommende erhvervsmesse involverer kvalitetsporcelæn med naturinspirerede designs, der skal sætte verdens dyre- og planteliv i fokus på en helt ny måde.

"I Danmark er der ikke så mange der har billeder af naturen hængende i stuen sammenlignet med eksempelvis Australien eller Sverige, og så var det jeg tænkte, måske kan man bruge andre ting fra hverdagen til at ændre på den tendens. Gerne i et lækkert og tidløst design", forklarer Pernille Westh, fotograf, designer og nu også kvinden bag Bone China. En porcelænsserie, der foreløbig er produceret i små prøveoplag i engelske Stoke-On-Trent, et legendarisk område inden for porcelænsfremstilling.

"Hvis man bliver mindet om de smukke ting i naturen til daglig, har man forhåbentlig også en større tendens til at handle med omtanke og tænke bæredygtigt. Det er min mission", fortsætter den lokale erhvervsdrivende.

Næste skridt for Pernille Westh er at få en eller flere samarbejdspartnere ind, der kan hjælpe hende med lancere Bone China. En proces der allerede er i gang og som muligvis kan blive hjulpet yderligere på vej ved den kommende erhvervsmesse.

"Man føler sig altid godt hjulpet i Lejre Erhvervsforum. Samtidig sparer vi meget virksomhederne imellem, og arrangementer som erhvervsmessen er altid gode i forhold til at skabe netværk", forklarer hun.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk