8. august 2020
På Ledreborg Palace Golf Clubs putting green er der rig mulighed for at øve sig i golfspillets altafgørende slutfase.
På Ledreborg Palace Golf Clubs putting green er der rig mulighed for at øve sig i golfspillets altafgørende slutfase.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En nybegynders dagbog - Kapitel to: Putteren er et pendul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En nybegynders dagbog - Kapitel to: Putteren er et pendul
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 14. juli 2020 kl. 11:08
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre: Putting. Det er formentlig den gren af golfspillet, flest danskere uden for sporten har opbygget et forhold til via campingplads-fornøjelsen minigolf.

Blandt golfspillere lyder en fortærsket floskel - driving is funny, putting is money, der lidt firkantet oversat betyder, at det er lige meget, hvor langt du kan slå, hvis ikke du kan få "puttet" bolden i hul, når det hvide flag vel at mærke kommer inden for rækkevidde.

Og netop flaget, eller rettere flagene, er ikke til at overse denne lørdag formiddag på Ledreborg Palace Golf Club, hvor jeg har sat klubbens Head Pro (cheftræner) Michael Brink stævne på klubbens putting green til 25 minutters indføring i den fintfølende, men altafgørende disciplin.

- Når vi taler om putting, er der to variabler: En retning og længde, og uanset om man har spillet golf i lang tid eller er helt ny, så har alle nogenlunde styr på retningen. Det vi skal fokusere på er længden, forklarer Brink og peger på hullet, der befinder sig omtrent 10 meter fra, hvor vi har taget opstilling.

Pendulet
Godt så. I modsætning til mit første møde med golfen, hvor min hjerne blev ved med at fortælle mig, at jeg død og pine skulle sende bolden i kredsløb om solen, skal jeg i denne omgang forsøge at dosere kræfterne.

- Du skal styre putteren med en pendulerende bevægelse. Selve svinget er meget mindre, sammenlignet med det vi lavede på driving rangen, indskyder Michael Brink og placerer tre bolde på linje foran mine fødder.

Det første forsøg bliver en tand for forsigtigt, og golfbolden må give op cirka en tredjedel fra flaget. Øv. De næste to bolde er til gengæld begge tæt på den hvide målstreg, og den mentale belønning er umiddelbar: Tre bolde og to er næsten i hul på første slag. Ikke dårligt af en grønskolling.

Ned i knæ
Det var til gengæld også kun opvarmningen på Ledreborgs putting green, hvor en nådesløs sol for længst har sendt temperaturen i vejret. Det næste hul jeg skal prøve kræfter med er placeret nedenfor et punkt, hvor banen skråner til venstre, samtidig med at afstanden er øget til godt 15 meter. Nu handler det om at komme ned i knæ og nærstudere banens hældning, for at afgøre hvordan jeg skal slå mit slag.

Jo hårdere jeg rammer bolden, jo mindre behøver jeg tage hensyn til hældningen, men dermed stiger risikoen for at bolden suser forbi hullet også markant.

Den rigtige løsning, forklarer Michael Brink, er at sigte en smule til højre for flaget, og på den måde lade banen gøre en del af arbejdet.

Jeg indleder, igen, med en alt for kort bold. Den næste er for hård og begynder at dreje alt for sent - langt forbi. Et par slag senere, og jeg kan med tilfredshed observere, at flere bolde bliver liggende godt én meter fra flaget. Sådan. De mangler kun det sidste og går uden de store dikkedarer i hul på andetslaget.

Lærer nyt
Inden jeg slutter, er jeg nødt til at komme med opdatering på min transportsituation. I første kapitel af denne golf-dagbog kunne man læse, at jeg var på nippet til at skifte min Citroën C3 ud, fordi designeren tilsyneladende havde glemt at udforme bagagerummet i størrelse golftaske.

Heldigvis bliver det dog ikke nødvendigt at skifte til et større køretøj, hvilket Ledreborgs parkeringspladser i øvrigt også vidner om. Tricket er relativt simpelt: tag driveren, den længste kølle, ud af tasken. Så kan taske og driver ligge trygt og godt side om side i selv mindre franske biler. Man lærer noget nyt hver dag.

Tip os


mcred@sn.dk

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk