29. november 2020
Maria Pihl-Kvist Jensen insamler alt fra tøj til tremmesenge til de hjemløse fra den nedbrændte gård i Kyndeløse. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Maria Pihl-Kvist Jensen insamler alt fra tøj til tremmesenge til de hjemløse fra den nedbrændte gård i Kyndeløse. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter branden: Hjælp fra en 'ildsjæl' i Kyndeløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter branden: Hjælp fra en 'ildsjæl' i Kyndeløse
Opdateret 22. oktober 2020 kl. 12:39
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 22. oktober 2020 kl. 12:25
Af Tomas Skov

Kyndeløse: Der ligger kun mursten tilbage efter den altfortærende brand i en stråtækt ejendom i Kyndeløse tirsdag 20. oktober. Selv om 40 brandfolk kæmpede ihærdigt mod ilden, har de fem berørte familier, der boede til leje på gården, stort set mistet alt.

Maria Pihl-Kvist Jensen bor på Skolestien 1 i udkanten af Kyndeløse, og hun fornemmede hurtigt tirsdag eftermiddag, at der var noget helt galt fat i nærområdet.

- Jeg sad på min terrasse og kunne pludselig høre en masse eksplosioner, så jeg kørte ned til den brændende gård og talte med flere af de familier, der var sluppet ud med nogle få af deres ejendele, fortæller Maria Pihl-Kvist Jensen.

Masser af hjælp

Hun gik straks i gang med at lave en omfattende liste over, hvad de fem familier manglede, skrev ud i tre grupper på Facebook, og har siden brugt alt sin tid på at sortere og uddele alt det, som hjælpsomme sjæle har deponeret i hendes carport.

- Du drømmer ikke om, hvor mange mennesker, der har hjulpet, siger Maria Pihl-Kvist Jensen, der blandt andet sorterer store mængder indsamlet børnetøj i forskellige størrelser.

Ikke forsikret

Men også tremmesenge, barnevogne, autostole, sko, håndklæder, dyner, sengetøj, tasker, vintertøj og toiletartikler er blevet afleveret, så det kan komme de hjemløse familier til gode.

- Flere af dem har børn, og en enkelt børnefamilie er særligt hårdt ramt, for moren er højgravid - og familien har ikke nogen forsikring, fortæller indsamleren, der vil sælge alt, der bliver til overs i indsamlingen, så pengene kan komme denne særligt hårdt ramte familie til gode.

Kender følelsen af tab

Denne børnefamilie bor nu hos morens forældre, men i modsætning til de øvrige berørte familier får de altså ingen forsikringspenge til at komme videre for.

- De er maksimalt pressede, så vi skal have fundet en lejebolig til dem, hvor man ikke skal betale indskud, siger Maria Pihl-Kvist Jensen, der allerede har sørget for gratis forsikringsjurist og vognmand til de ildestedte.

- Jeg har selv ejet en ejendom på Skibbyvej, der brændte ned, så jeg kender godt den følelse af at miste alt, man har af minder fra børnene var små. I den her situation måtte jeg bare gøre noget for at hjælpe - så det gjorde jeg, siger hun.

Tip os


mcred@sn.dk

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk