12. juli 2020
Ved vandhullet få meter fra Skoemagerkroen græsser skotske Højlandskvæg. 	Foto: Thomas 	Vestergaard-Nielsen.
Ved vandhullet få meter fra Skoemagerkroen græsser skotske Højlandskvæg. Foto: Thomas Vestergaard-Nielsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dyrelivet ved Skoemagerkroen skal forbedres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dyrelivet ved Skoemagerkroen skal forbedres
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 16. november 2019 kl. 06:34
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kirke Sonnerup: Nationalpark Skjoldungernes Land har netop etableret et nyt vandhul ved Skoemagerkroen. Allerede nu står hullet fyldt med vand, og det vil gavne især padder, men også fugle og insekter i området.

Vand er livsnødvendigt for alle dyr. Derfor finder man også ofte en rigdom af liv omkring vandhuller. På savannen ser man zebraer, elefanter og giraffer flokkes ved vandhullet - og herhjemme finder man frøer, fugle og om sommeren også en summen af insekter.

Frivilligt samarbejde
Derfor glæder det nationalparken, at flere og flere lodsejere henvender sig med et ønske om at lægge areal til et naturprojekt.

"En meget stor del af nationalparken er ejet af private, og vores arbejde med naturforbedrende projekter ude i landskabet hviler udelukkende på frivillige samarbejder. Det er derfor meget glædeligt, at vi nu får flere og flere henvendelser fra lodsejere, der ønsker at samarbejde med os om naturforbedrende projekter som fx etablering af vandhuller", siger projektkonsulent Thomas Vestergaard-Nielsen fra Nationalpark Skjoldungernes Land.

Mange vandhuller
Vandhullet ved Skoemagerkroen er det 11. vandhul, som nationalparken er i gang med eller allerede har etableret eller forbedret på 2 år. Andre naturforbedrende projekter, som nationalparken arbejder med, omfatter blandt andet naturpleje af enge og overdrev, genåbning af rørlagte vandløb og bekæmpelse af invasive arter som fx rød hestehov og gyldenris.

Ud over vandhullet har nationalparken tidligere etableret en blomstermark ved Skoemagerkroen, hvis historie går helt tilbage til 1521. Her såede man en blanding af udvalgte danske urter, der skal gavne bier, sommerfugle og andre insekter.

Tip os


mcred@sn.dk

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk