21. april 2021
Skal hastigheden på den del af Holbækmotorvejen, der går gennem Lejre, sænkes til 90 km/t? Det spørgsmål har i den seneste tid været et stridspunkt blandt de lokale politikere. Arkivfoto: Rita Vestergaard.
Skal hastigheden på den del af Holbækmotorvejen, der går gennem Lejre, sænkes til 90 km/t? Det spørgsmål har i den seneste tid været et stridspunkt blandt de lokale politikere. Arkivfoto: Rita Vestergaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dropper forslag om 90 km/t på motorvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dropper forslag om 90 km/t på motorvejen
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 06. marts 2021 kl. 06:44
Af Holger Vincents

Lejre Kommune: De fleste vil formentlig se skeptisk på Lejres muligheder for at få staten til at sænke hastigheden på Holbækmotorvejen til 90 km/t på strækningen gennem kommunen.

Ikke desto mindre har et sådant forslag, stillet af Enhedslistens Ivan Mott, i den seneste tid udløst en heftig debat blandt Lejres politikere i både de lokale aviser og på Facebook.

På den ene side har Enhedslisten, Socialdemokratiet, SF og Konservative ønsket at rette henvendelse til Transportministeriet og Vejdirektoratet med ønsket om den markante hastighedsnedsættelse fra 110 km/t til 90 km/t mellem Roskilde og Torkilstrup i et forsøg på at få nedbragt de støjgener, der plager naboerne langs motorvejen.

I den anden lejr har Danske Folkeparti og Venstre med kommunalbestyrelsesmedlem Jens Kristian Jensen i spidsen tordnet mod forslaget, som er blevet kaldt "tåbeligt" med henvisning til, at administrationens beregninger viser, at effekterne ved at nedsætte hastigheden til de foreslåede 90 km/t reelt er meget små.

Nu er der så nyt i sagen. For efter en længere diskussion på det seneste kommunalbestyrelsesmøde besluttede samtlige partier inklusiv Enhedslisten at droppe det oprindelige forslag og i stedet lade kommunens embedsfolk give et nyt bud på ordlyden i en henvendelse til Transportministeriet og Vejdirektoratet om støjdæmpende foranstaltninger langs Holbækmotorvejen. Efterfølgende vil det igen være op til Lejres politikere at finde fælles fodslag.

Tip os


mcred@sn.dk

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk