22. oktober 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Farlig skolevej og nu bliver den farligere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Farlig skolevej og nu bliver den farligere
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 14. oktober 2020 kl. 16:34

Af Louise Bonde Raasthøj, Birkevej Hvalsø

Hvalsø: Jeg hedder Louise, og jeg har to børn på 11 år, der går på Hvalsø Skole. Jeg og alle andre forældre går meget op i trafiksikkerheden for børnene i Hvalsø, når de på gåben eller på cykel skal til og fra skole og til aktiviteter i øvrigt. Vi ønsker en sikker skolevej for vores børn.

Derfor er jeg rystet over at læse i ugeavisen, at man vil placere endnu en dagligvarebutik midt i byen - og tæt på Hvalsø Skole. I forvejen ligger der to dagligvarebutikker meget tæt på hinanden med mange parkeringspladser, mange biler og farlige øjeblikke for små (og store) på cykel.

Jeg frygter, at antallet af biler ved Søtorvet vil stige voldsomt, hvis der kommer endnu en dagligvarebutik ved siden af de andre. Mange kører i bil ned for at handle ind, ligesom 2. etape for Søtorvet indebærer, at der bygges en del flere boliger samme sted. Også de har (måske) en bil, der skal parkeres i nærområdet og skabe endnu mere trafik.

Det drejer sig om trafiksikkerhed - slet og ret. Allerede i dag er børnenes skolevej farlig. Vi har ikke en ønskværdig by i forhold til trafiksikkerhed, snarere tværtimod. Findes der overhovedet en vurdering af, om de trafiksikkerhedsmæssige aspekter af 2. etape af Søtorvet er undersøgt og undersøgt godt nok?

Jeg ved det ikke, men jeg frygter det værste.

Trafiksikkerheden halter flere steder i Hvalsø. Det har jeg mere end en gang gjort både kommunens borgmester, flere byrådsmedlemmer, lederen af trafik i Lejre Kommune og Midt- og Vestsjællands Politi opmærksom på. Det har jeg desværre ikke fået noget ud af.

Selv bor jeg på Birkevej, og tæt på ligger Roskildevej, som er voldsomt belastet af gennemkørende trafik, folk som skal handle i byen, samt selvfølgelig Hvalsøs egne borgere. Der er rigtig mange biler, og de kører meget stærkt.

Hver morgen er der børn, der skal i skole, og de skal krydse Roskildevej gående eller på cykel. Det er virkelig nervepirrende at være vidne til, da mange bilister ikke har tid til at tage hensyn og lade skolebørnene passere.

Om eftermiddagen er presset steget yderligere, da apotekets kunder også er på vejen. De parkerer lige foran, eller på fodgængerovergangen. De bakker, og laver U-vendinger på kryds og tværs af Roskildevej. Der er SÅ farligt for bløde trafikanter, der let bliver overset.

Det er på tide at kræve, at vores kommunalpolitikere tager trafiksikkerheden for vores børn alvorligt. Giver dem en sikker og tryg vej til skole. Der skal vel ikke en alvorlig ulykke til, før de ser alvoren i øjnene? Tryghed ikke bare for vores børn. Gående og cyklende borgere i Hvalsø skal også være trygge ved at færdes i byen. Det er de ikke i dag.

Tip os


mcred@sn.dk

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk