7. august 2020
Udover larm oplever naboer til Hvalsø Ungdomsskole chikane i form af ildspåsættelser, sten gennem ruderne og lort på måtten.
Udover larm oplever naboer til Hvalsø Ungdomsskole chikane i form af ildspåsættelser, sten gennem ruderne og lort på måtten.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Chikane i kvarteret ved Hvalsø Skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chikane i kvarteret ved Hvalsø Skole
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 03. marts 2020 kl. 05:49
Af Tekst og foto: Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvalsø: Det kræver i forvejen en vis rummelighed at være nabo til ungdomsskolen, der også rummer Juniorklubben, på Sandbechs Allé ved Hvalsø Skole, hvor der afholdes fester de fleste fredag aftener.

- De unge mødes og holder fester og drikker bajere på skolen. Bagefter ligger der smadrede flasker over det hele. Vi føler os totalt invaderede, og politiet gør intet ved det, fortæller Poul Reynolds, der er nabo til ungdomsskolen.

Brand i forhaven
Udover de mange fester har flere af de omkringboende oplevet en række tilfælde af chikane fra nogle af de unge, der enten er tilknyttet skolen, eller kommer til festerne udefra.

- Det var mig, der slukkede branden i forhaven hos vores nabo. Røgen bølgede ind foran vores vindue, fortæller Poul Reynolds, efter der var sat ild til en busk foran naboens hus.

Sten gennem ruden
Samme nabo oplevede tilbage i december at få smidt en sten gennem vinduet kl. 2 om natten.

- Det startede med, at de kom og bankede på døren sent om aftenen - og så var der ikke nogen, når jeg åbnede. Senere røg der så en sten gennem min rude, fortæller Lea Jensen, der var meget rystet over hændelsen.

- Jeg turde dårligt at gå ud, og jeg kunne ikke sove bagefter. Jeg var helt oppe at køre. Når jeg sætter mig ned i stuen, så tænker jeg: gad vide hvad der sker i dag? fortæller hun.

En pose lort
Den udsatte nabo til ungdomskolen har blandt andet også fået smidt skolens cykelstativer, en grillrist og en cykel ind i sin indkørsel.

Hun har hæftet sig ved en gruppe på 5-6 stykker af unge klædt i enten dynejakker eller hættetrøjer. Nogle af dem har været maskerede, og de kører ofte væk på knallert.

- Jeg ved ikke om det er de samme der holder fest, som laver ballade. Vi har aldrig gjort dem noget, men det er nok nogle unge, man ikke kan nå, siger Lea Jensen, som i den forløbne uge har fået endnu en lille opmærksomhed - denne gang på sin dørmåtte.

- Der blev banket på døren en aften, og da hun åbnede, stod der en pose fra Frellsen Chokolade på måtten - men der var lort i den, fortæller Poul Reynolds.

Endnu en hilsen
Naboerne omkring ungdomsskolen har nu fået et samarbejde op at køre med Natteravnene, som de nu kontakter i stedet for selv at kontakte de unge direkte.

Den forløbne weekend har været relativt rolig, men Poul Reynolds har dog fået endnu en hilsen fra de ukendte ballademagere.

- Der lød et knald mod ruden en aften, og det viste sig så at være en karton kakaomælk. Så der var kakao ud over det hele, fortæller han.

Tip os


mcred@sn.dk

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk