19. oktober 2019
Fra venstre: Anelise Qoeiser, Kirsten Brungsborg, Jan Olesen, Lisbeth Andersen fra Centerrådet  og Solveig Hitz, lederen af Aktivitetscentrerne
Fra venstre: Anelise Qoeiser, Kirsten Brungsborg, Jan Olesen, Lisbeth Andersen fra Centerrådet og Solveig Hitz, lederen af Aktivitetscentrerne
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Centerlederen for aktivitetscentrene løber stærkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Centerlederen for aktivitetscentrene løber stærkt
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 20. november 2018 kl. 09:35
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

LILLE Karleby: Hun har været ansat i Lejre kommune gennem 30 år som sundhedsfaglig person. Undervejs har hun ledet og fordelt arbejdet både i hjemmeplejen og været sundhedsfaglig konsulent og midt i det hele blev det også til en sygeplejeuddannelse, og for fem år siden, blev hun leder for de fem aktivitetscentrer.

Oprindelig var de fem aktivitetscentre placeret i de tre tidligere kommuner: Bramsnæs, Lejre og Hvalsø, men med kommunesammenlægningen i 2007, blev stillingen som leder af centrerne samlet i én stilling.

- Jeg elsker det her, udbryder hun, mens hun på sine tynde ben render gennem de mange rum i Aktivitetscenteret i Karleby. Der er fart over feltet, hun taler i en lind strøm og understreger vigtigheden at være til stede i mange sammenhænge, uden dog at ville bestemme alt.

Hun har kontor i Aktivitetcenteret i Lille Karleby, men besøger de andre centre jævnligt, lige som hun selvfølgelig kan tilkaldes, hvis der er brug for det.

- Jeg brænder for det her, siger hun, - og jeg vil så gerne informere om, at aktivitetscentre i dag ikke bare er et sted, hvor man sidder og fletter peddigør. Der er ingen grænser for, hvad man kan deltage i og derfor er der heller ingen, der behøver bare at sidde der hjemme - kom og vær med, opfordrer hun.

Hvis man ønsker at besøge centrerne, så kan man kontakte centerlederne i de enkelte centrer eller Solveig Hitz.

1500-2000 bruger ugentlig
I de fem centre kommer der gennemsnitligt 1500-2000 brugere om ugen og alle kan deltage i alt fra salsa til madlavning, der i øvrigt denne torsdag stod på tilberedelse af gule ærter.

Centrerne hører økonomisk og driftmæssigt under Lejre kommune, men ellers koster det 3 kroner pr. gang, man deltager i aktiviteter på centrerne, og når der laves mad.

Og juleaften skal ingen sidde alene - der er også tænkt på dem, der ikke har nogen at holde jul med.

Den 24. november er der atter det kendte julemarked på Østergaard, hvor alt er håndlavet lige fra småkager til strikkede og vamsede ting. Man kan smæske sig i gløgg, æbleskiver, højtbelagt smørrebrød og lagkage.

På første sal er det halve centerråd fra Østergaard i gang med at tilberede gule ærter til dagen efter. Selleri i en kæmpe gryde er sat over, mens der på hele det ene langbord bliver lavet spændende ananaskage.

På loftet var der fyldt med effekter, dels donationer og dels ophobning fra tidligere tider. Nu er det hele kigget igennem og sorteret og der er også smidt ud!

Solveig Hitz er om sig, har et øje på hver finger, men en naturlig interesse for menneskelig omsorg gør, at trods et stort ansvar, er hun

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk