15. april 2021
Et lille år efter udhuset nedbrændte, kan Sæby Bylaug nu glæde sig over, at bygningen genopføres. Privatfoto.
Et lille år efter udhuset nedbrændte, kan Sæby Bylaug nu glæde sig over, at bygningen genopføres. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bylaugshus genopføres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bylaugshus genopføres
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 03. april 2021 kl. 07:46
Af Holger Vincents

Sæby: Borgerne i Sæby kan se frem til at få den del af deres bylaugshus tilbage, der i fjor blev totalskadet ved en brand.

Det står klart oven på det seneste Kommunalbestyrelsesmøde, hvor politikerne besluttede, at udhuset på Tingstedet 6 skal genopføres.

- Vi havde desværre et lynnedslag sidste sommer, der betød, at udhusbygningen brændte ned. Heldigvis havde vi en forsikring, der betyder, at vi nu kan genopbygge det, opsummerede Claus Jørgensen (SF), formand for Udvalget for Kultur & Fritid på kommunalbestyrelsesmødet.

Det er Lejre Kommune, der ejer Tingstedet 6 inklusiv den fredede hovedbygning Sæby Gamle Skole, som ligger få meter fra udhuset, men ikke led overlast i forbindelse med branden den 19. juni 2020.

Det cirka 63 kvadratmeter store udhusbygning, der til gengæld gik op i røg, er imidlertid ligeledes særdeles vigtig for Sæby Bylaug, da den indeholdt to af de i alt tre toiletter på adressen samt et mindre køkken.

I forbindelse med at en ny bygning skal opføres, har bylauget ytret ønske om, at udhuset placeres på samme sted som det tidligere og udstyres med installationer til et udekøkken samt et opbevaringsrum. De ønsker har Kommunalbestyrelsen valgt at imødekomme.

Lejre Kommunes administration har vurderet, at et nyt udhus beløber sig til i underkanten af to millioner kroner og dermed bør kunne dækkes af forsikringssummen fra branden.

Tip os


mcred@sn.dk

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk