4. juli 2020
Carsten Rasmussen (S) måtte lægge alle kræfter i, da Historiebussen skulle sendes aftsted. 											Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

Carsten Rasmussen (S) måtte lægge alle kræfter i, da Historiebussen skulle sendes aftsted. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmesteren gav et skub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmesteren gav et skub
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 05. juli 2019 kl. 18:27
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kirke Såby: I år har bo- og aktivitetsstedet Søholm sendt beboere og brugere, der alle er voksne udviklingshæmmede, ud på en række historiske busture rundt i Lejre Kommune med aktiviteter og stop undervejs.

I sidste uge var turen kommet til renæssancen (1300-1600), og her blev dagens deltagere sendt ud på landevejen af Lejres borgmester Carsten Rasmussen (S), der have fået til opgave at skubbe selve historiebussen i gang. En opgave borgmesteren havde held til at løse trods det lettere regnvåde og derfor knapt så skridsikre underlag.

"Det er et rigtig spændende initiativ at have en historiebus og på den måde komme rundt her i Lejre Kommune og se alle de spændende ting, vi har", fastslog borgmesteren i sin tale til Søholms brugere og medarbejdere kort før afgang torsdag klokken 9.

Undervejs på de historiske busture, der typisk varer fem timer, skal deltagerne blandt andet prøve kræfter med at tælle alt lige fra kirker til åløb, spille rollespil og lytte til historier.

"En af opgaverne går ud på at gætte, hvilket af tre forskellige sagn, der er det falske", forklarer professor Tage, der sammen med kollegaen Kate står for at servere 'den historiske marmorkage', som det udklædte makkerpar har døbt turene. Sidstnævnte med henvisning til, at historiebussens sidste stop altid omhandler kaffe og kage. I torsdags sluttede bussen på Skoemagerkroen.

Tip os


mcred@sn.dk

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk