21. september 2020
Borgmester Christina K. Hansen havde taget imod invitationen til velkomstmøde for tilflyttere
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Christina K. Hansen havde taget imod invitationen til velkomstmøde for tilflyttere
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester til velkomstmøde i No1

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester til velkomstmøde i No1
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 19. juni 2019 kl. 13:47
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tølløse: Det blev et hyggeligt og underholdende velkomstmøde den 6. juni. Tølløse Lokalforum og Fællesskab Tølløse havde inviteret borgere, som var tilflyttet stationsbyen i de sidste 18 måneder.

25-30 voksne og 8 børn havde taget imod indbydelsen til at komme og spise stegt flæsk med persillesovs.

De fik mulighed for at mødes med hen ved 50 almindelige "torsdags" deltagere til spisning. Tre foreninger var repræsenteret for at orientere om deres tilbud.

Mange af de 'almindelige' blev også til det efterfølgende møde med tilflytterne. Det var ikke første gang: et lignende møde blev afholdt for to år siden og en af de nytilflyttede fra den gang fortalte, at mødet i høj grad havde været med til at hun følte sig integreret. 'Folk hilste og sagde hej!' Det luner, når en by virker ukendt og fremmed.

Udvikling
Flemming Sommer hilste velkommen på Lokalforums vegne. Han fortalte kort om Lokalforums udvikling og aktiviteter, som i flere henseender kører i parløb med Fællesskab Tølløse. Fra en by, der var trist og modløs efter dobbeltsporets hærgen, havde Tølløse rejst sig. Der blev plantet og ryddet op, og taget nye initiativer.

Jens Algot fortalte om Fællesskab Tølløse og den store indsats omkring anskaffelse og renovering af No1, som nu fungerer som Tølløse kulturhus, men også har givet byen et tiltrængt møde- og festlokale. Alt dette takket være den store opbakning fra borgernes side.

Fornøjelig borgmester
Et ekstremt fornøjeligt indslag i velkomstmødet var Christina Krzyrosiak Hansens meget engagerede og personlige tale om Tølløse, om den varme velkomst og om sit begrænsede kendskab til stationsbyen, som hun håbede at kunne udvide til efteråret, når hun kommer i praktik! Hun fortalte bl.a. om sine erfaringer med disse praktikophold i andre byer, som havde givet den kontakt til borgerne, som hun betragter som grundlæggende for sin funktion som borgmester.

Mødet blev afsluttet med et foredrag ved arkivar Inge-Lis Madsen om Tølløses historie, fra dengang stationen blev bygget på åben mark i en tid, hvor godsejerne bestemte 'hvor skabet skulle stå', og indtil i dag.

Tip os


mcred@sn.dk

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk