14. oktober 2019
En gruppe borgere vil redde en blodbøg fra fældning.
En gruppe borgere vil redde en blodbøg fra fældning.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgere vil redde træ fra fældning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere vil redde træ fra fældning
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 16. maj 2019 kl. 08:16
Af Tekst og foto: Susanne Helmo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kr. Hyllinge: Midt i Kr. Hyllinge står en stor blodbøg og lige nu er den genstand for stor diskussion, fordi et boligselskab ønsker at bygge en række bygninger i to etager og for ikke at spærre en af beboerne inde op til den lille lund, må projektet flyttes og derfor står blodbøgen i vejen.

Der lå tidligere en gård på grunden, som blev revet ned for nogle år siden. Ejeren havde fået tinglyst træet, som den gang stod midt på gårdspladsen, at træet skulle blive stående, til hans kone var død.

Fredet træ
Både mand og kone er begge døde nu, men træet er også fredet og beboerne mener derfor, at det slet ikke kan fældes.

En rundskrivning til de nærmeste 12 naboer har affødt en række protester og flere borgere, har nu taget til genmæle. På en vandring med beboerne for at vise det store og meget smukke træ frem, var det ikke muligt at komme træets alder nærmere, men det er 370 cm i omkreds.

" Det er et af byens flotteste træer, der er i fare. På trods af en lokalplan for Ryttergårds-grunden, hvor blodbøg, poppeltræer og togvold er blevet lovet bevaringsværdige, er der nu blevet søgt om dispensation til blandt andet at fælde det store majestætiske træ", fortæller Camilla Fahy.

51 boliger
I december 2016 besluttede kommunalbestyrelsen at indgå samarbejde med Lejre-Bramsnæs Almennyttige Boligselskab om cirka 60 boliger ved Ryttergården. Året efter besluttede politikerne af reducere antallet af boliger til 51.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk