16. maj 2021
Sidste år lød fangsten på 2-300 kg. affald. Nu er Fællesskab Tølløse og Tølløse Lokalforum klar til en ny affaldsindsamling søndag den 18. april klokken 9. Privatfoto.
gallery icon

Se billedserie

Sidste år lød fangsten på 2-300 kg. affald. Nu er Fællesskab Tølløse og Tølløse Lokalforum klar til en ny affaldsindsamling søndag den 18. april klokken 9. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgere og skoler holder Tølløse fri for skrald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere og skoler holder Tølløse fri for skrald
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 14. april 2021 kl. 05:50
Af Holger Vincents

Tølløse: Det er igen tid til at tage familien, vennerne, naboen eller hunden ud på en gåtur med affaldssækken i hånden og dermed bidrage til, at Tølløse holdes fri for skrald.

Det sker søndag den 18. april, hvor byen deltager i den landsdækkende kampagne Ren By 2021, som Danmarks Naturfredningsforening står bag.

- Det er et rigtig godt, landsdækkende arrangement, som vi naturligvis gerne vil være med til at bakke op om, lyder det fra Kjeld Sørensen.

Samling ved No1
Han er en af de lokale tovholdere på affaldsindsamlingen, som Fællesskab Tølløse og Tølløse Lokalforum i fællesskab arrangerer for at få bugt med noget af det skrald, der er blevet smidt på gader og stræder i løbet af det forgangne år. Ønsker man at give en hånd med til Ren By 2021, skal man møde op klokken 9.00 ved Kulturhuset No1 på Tølløsevej, hvor søndagens gåtur indledes med en kop kaffe. Tilmelding er ikke nødvendig, og arrangørerne håber, at mange har lyst til at være med, så så stor en del af byen som overhovedet muligt kan få en grundig overhaling.

- Vi forventer, at nogle holder sig hjemme i år på grund af corona, men vi håber da, at vi kan få dækket byen med indsamlere, siger Kjeld Sørensen.

Mosttorv og Kaninskov
Han forklarer, at der til årets indsamling vil være særligt fokus på helholdsvis 'Kaninskoven' og parkeringspladserne ved Mosttorvet, hvor der ifølge arrangørerne i perioder ligger meget affald og flyder.

Samtidig er det planen at få ryddet op i gangtunnellen fra Kvarmløsevej til Tølløsevej, ligesom byskiltene ved indfaldsvejene har udsigt til en vask.

- Vi kan se, at der ligger temmelig meget affald på parkeringsarealet, og 'Kaninskoven' er vi aldrig kommet til bunds i, så det håber vi lykkes i år, siger Kjeld Sørensen.

To og to
De frivillige vil fra dagens start få udleveret handsker, gribetang og affaldssække, ligesom der vil være adgang til håndsprit. Tølløse og Tølløse Lokalforum oplyser i den forbindelse, at man tager alle forholdsregler, når det handler om Covid-19. Det betyder blandt andet, at de frivillige sendes ud to og to.

- Deltagerne får udleveret et kort over et bestemt område i byen, så vi ved, hvor der er blevet samlet skrald, forklarer Kjeld Sørensen.

Som det også har været tilfældet tidligere år, trækker de lokale skoleelever i arbejdstøjet i forbindelse med By 2021. Både Sejergaardsskolen, Tølløse Privat- og Efterskole, Tølløse Slots Efterskole og Kildedamsskolen rykker således ud for at fjerne cigaretskodder, plastik og andre efterladenskaber i deres respektive nærområder.

Tip os


mcred@sn.dk

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk