3. august 2021
Børnene i mellemgruppen i Børnehuset Solsikken har udviklet deres læsefærdigheder gennem de seneste seks måneder. Foto. Børnehuset Solsikken.
gallery icon

Se billedserie

Børnene i mellemgruppen i Børnehuset Solsikken har udviklet deres læsefærdigheder gennem de seneste seks måneder. Foto. Børnehuset Solsikken.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn bliver til læseheste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn bliver til læseheste
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 17. juni 2021 kl. 14:43

Gevninge: Bøger og briller var for nylig fundet frem i Børnehuset Solsikken i Gevninge. Her fejrede daginstitutionen, at børnene i mellemgruppen har læst hver dag i et halvt år.

Undervejs i projektet, der hedder Læsehesten, har ungerne tygget sig igennem et hav af bøger. Helt præcist 75 styk. I forbindelse med den nylige fejring blev det markeret med en fælles samling, hvor alle børnene havde taget deres hjemmelavet briller på, så de kunne ligne rigtige læseheste.

Der blev desuden holdt en lille tale, hvor alle børnene fik ros for deres flotte indsats, ligesom der blev talt om, hvad ugerne har lært om læsning og bøger.

Seancen sluttede med at alle børnene kunne modtage et diplom, en pixibog og et håndtryk samt et stort tillykke.

Læsehesten er blevet til med støtte fra Lejre Bibliotek & Arkiv såvel som frivillige, der har introduceret børnene til bogstavernes verden.

Projektet er sat i søen for at styrke børnenes sprogforståelse og udvikle deres ordforråd, og meldingen fra Solsikken er, at indsatsen har båret frugt.

Børnene er således blevet bedre til at lytte, sidde stille og koncentrerer sig om historien og deltage aktivt i snakken om indholdet af bogen og stille spørgsmål undervejs, lyder det.

Carlsens forlag har sponseret PIXI-bøger til alle børnene. Det er PIXI-bog nr. 1000, "Boller til mormor", som de unge deltagere nu kan sætte i bogreolen.

Tip os


mcred@sn.dk

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk