6. maj 2021
Der er som ventet flere penge på vej til blandt andet Lejres folkeskoler.
Der er som ventet flere penge på vej til blandt andet Lejres folkeskoler.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Besparelser rulles tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Besparelser rulles tilbage
Opdateret 05. maj 2021 kl. 13:35
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 04. maj 2021 kl. 15:56
Af Holger Vincents

Lejre Kommune: De besparelser, der har været pålagt skoler, plejehjem og andre dele af velfærdsområdet i Lejre Kommune, rulles nu tilbage.

Det besluttede Kommunalbestyrelsen som ventet på et møde i sidste uge. Her genindførte en gruppe enige politikere den manglende såkaldte pris- og lønfremskrivning på dette års såvel som de kommende års budgetter.

Den brede politiske aftale betyder, at i alt knap 8,6 millioner kroner tilføres børn- og ungeområdet, ældre- og socialområdet samt kultur- og fritidsområdet i indeværende år. Dagtilbuddene er dog undtaget, ud fra det politiske ræsonnement, at området i forvejen har fået øget bevillingen i forbindelse med indførelsen af minimumsnormeringer.

Hovedparten af millionbeløbet til de nu aflyste besparelser er finansieret via en ubrugt robusthedspulje fra 2020, der blev sat i verden for at gøre Lejres driftsbudget mere modstandsdygtigt overfor uforudsete udgifter.

Finanser i bedring

Det var tilbage i efteråret 2019, i forbindelse med den daværende budgetaftale, at samtlige partier undtagen Enhedslisten, gav hinanden håndslap at droppe pris- og lønfremskrivningerne på den brede velfærd i både 2020 og 2021 i forsøget på at holde hånden under en presset kommunal økonomi.

De planlagte besparelser blev gennemført efter planen i 2020. I løbet af året viste det sig imidlertid, at Lejres finanser klarede sig markant bedre end forudsagt. Samlet set endte overskuddet i 2020 på 82 millioner kroner.

Tip os


mcred@sn.dk

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk