5. marts 2021
94 % procent af Lejres plejehjemsbeboere har fået deres andet stik for en uges tid siden, og på den baggrund vælger Styrelsen for Patientsikkerhed at ophæve besøgsrestriktionerne. Arkivfoto: Holger Vincents.
94 % procent af Lejres plejehjemsbeboere har fået deres andet stik for en uges tid siden, og på den baggrund vælger Styrelsen for Patientsikkerhed at ophæve besøgsrestriktionerne. Arkivfoto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Besøgsrestriktioner på plejecentre ophæves

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Besøgsrestriktioner på plejecentre ophæves
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 19. februar 2021 kl. 11:02

Lejre Kommune: Fremover kan pårørende til beboere på Lejres plejecentre igen frit besøge deres kære. Det står klart, efter Styrelsen for Patientsikkerhed fredag har meddelt Lejre Kommune, at de midlertidige besøgsrestriktioner, som blev indført den 17. december 2020, ophæves med øjeblikkelig virkning.

Det oplyser den statslige styrelse i en pressemeddelelse, hvor det samtidig fremgår, at beslutningen er truffet, fordi 94 procent af Lejres plejehjemsbeboere er færdigvaccinerede.

Borgmester Carsten Rasmussen (S) hilser styrelsens beslutning velkommen.

- Det er utrolig glædeligt for de ældre og deres pårørende, at besøgende nu igen har adgang til vores plejecentre uden at skulle være begrænset af de midlertidige besøgsrestriktioner, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

De midlertidige besøgsrestriktioner indebar bl.a., at beboerne kun kunne få besøg af to nære pårørende ad gangen.

At de nu er fortid udløser også glæde hos formanden for Udvalget for Social, Sundhed & Ældre, Mikael Ralf Larsen (SF).

- Vi spejder alle efter lys for enden at tunnelen - og ophævelsen af de midlertidige besøgsrestriktioner er et vigtigt skridt på vejen, siger han.

Styrelsen for Patientsikkerhed understreger, at Lejre Kommune fortsat er forpligtet til at sikre, at besøg på både indendørs og udendørs arealer gennemføres på en forsvarlig måde, og at besøg sker under behørig hensyntagen til Sundhedsstyrelsens anbefalinger om bl.a. god håndhygiejne og afstand.

Tip os


mcred@sn.dk

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk