19. september 2018
Dansk Folkepartis John Harpøth (stående) i snak med Ole Brockdorff (S). De to partier og Enhedslisten er åbne for at tale mere om et samarbejde efter kommunalvalget, hvis vælgerne giver dem flertal.
Dansk Folkepartis John Harpøth (stående) i snak med Ole Brockdorff (S). De to partier og Enhedslisten er åbne for at tale mere om et samarbejde efter kommunalvalget, hvis vælgerne giver dem flertal.
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Harpøth glæder sig over S og EL-flirt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Harpøth glæder sig over S og EL-flirt
Opdateret 04. december 2013 kl. 15:05
Kommunalvalg Holbæk - 18. september 2013 kl. 09:12
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En alliance mellem Socialdemokraterne og Enhedslisten er ikke utænkelig i Holbæk Byråd, hvis de to partier kan mønstre flertal.

Men hvis flertallet kommer i hus med Dansk Folkepartis mandater - og med DF's spidskandidat, John Harpøth, som borgmester - ja så er det mere opsigtsvækkende.

Det er ikke desto mindre en af de muligheder for konstituering, der til stadighed nævnes i debatten frem mod kommunalvalget i november. Og ingen af parterne har haft travlt med at mane snakken i jorden.

John Harpøth siger åbent, at han er parat til at forhandle med de to venstrefløjspartier, der har indgået en tæt alliance i forsøget på at få en socialdemokrat i borgmesterstolen i Holbæk Kommune.

Spidskandidat for Enhedslisten, Karen Thestrup Clausen, bekræfter, at man er villig til at tilbyde borgmesterposten til John Harpøth efter valget. Men det bliver kun i en situation, hvor Dansk Folkeparti ikke har mulighed for at lave flertal til begge sider.

Førstevalget for Enhedslisten er dog under alle omstændigheder socialdemokraten Sine Agerholm, hvilket S-kandidaten også selv siger.

- Men jeg har også sagt, at Socialdemokraterne principielt er ligeglade med om katten er sort eller hvid, bare den kan fange mus. Vi går efter en så bred konstituering som muligt, siger Sine Agerholm.

Læs mere i dagbladet Nordvestnyt onsdag den 18. september.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk