25. oktober 2021
#1801466
gallery icon

Se billedserie

Foto: Presse-fotos.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Voldtægt og frihedsberøvelse: Retten løslader alle tre mænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Voldtægt og frihedsberøvelse: Retten løslader alle tre mænd
Køge - 14. juli 2021 kl. 19:54
Af Katrine Wied

Alle tre sigtede i voldtægtssagen fra Store Heddinge er på fri fod igen. Retten i Roskilde valgte af løslade de tre mænd på 21 år, 22 år og 24 år efter et fire timer langt grundlovsforhør.

arrow Læs også: To mænd er løsladt efter voldtægt af 14-årig pige

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre.

- De er løsladt alle tre. Jeg kan kun sige, at det var resultatet, da der var lukkede døre. Jeg kan dog sige, at den afgørelse er kæret til landsretten fra anklagemyndighedens side, siger anklager Thomas Rasmussen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

De tre mænd er sigtet for voldtægt og andet seksuelt forhold end samleje, for blufærdighedskrænkelse og for frihedsberøvelse ved at tvinge en 14-årig pige ind i en bil søndag den 11. juli, hvorefter, mener politiet, at de kørte hende til en adresse på Algade i Store Heddinge. Her er de sigtet for at tvinge hende til at drikke alkohol og tage tøjet af hende, hvor efter de skulle have tvunget hende til at udføre oralsex på den 21-årige og den 22-årige mand. Mændene er også sigtet for at beføle hende på kønsdelene. I sigtelsen fremgår det, at de skulle have holdt hende fanget i tidsrummet mellem klokken 19.20-20.50, hvorefter det lykkedes for den unge pige at flygte.

Sigtelsen blev læst op i retten, inden pressen blev sendt uden for døren.

Under grundlovsforhøret blev afspillet en 2 timer og 17 minutter lang videoafhøring med det 14-årige offer, men det var ikke nok til at overbevise dommer Christian Schrøder om, at der var grundlag for at beholde de tre unge mænd fra Køge bag tremmer.

Den 22-årige mand blev anholdt efter en stor politiaktion natten til mandag, hvorefter han mandag blev fremstillet i grundlovsforhør. Her valgte dommeren heller ikke at varetægtsfængsle ham, men blot at opretholde anholdelsen i tre døgn. Han er nu løsladt.

Den 22-årige og den 24-årige mand blev anholdt natten til onsdag og onsdag formiddag, men de nåede kun at være i politiets varetægt i få timer, inden retten løslod dem.

De tre mænd er fortsat sigtet i sagen.

Østre Landsret skal nu vurdere, om byrettens afgørelse er rigtig.

arrow To voldtægtssigtede tilbage i fængsel: Det skal der ske nu
19. juli 2021 kl. 13:31 Opdateret: kl. 13:31
arrow Dommer fængsler to mænd for voldtægt af en 14-årig pige
18. juli 2021 kl. 12:10 Opdateret: kl. 12:12
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk