26. maj 2020
- Det skal for det første være en, der kan spille sammen med de tre præster, vi har i øjeblikket, fortæller Christians Damgaard. Foto: Torben Thorsø
- Det skal for det første være en, der kan spille sammen med de tre præster, vi har i øjeblikket, fortæller Christians Damgaard. Foto: Torben Thorsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vokseværk kalder på endnu en præst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vokseværk kalder på endnu en præst
Køge - 23. maj 2020 kl. 10:01
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I disse år vokser Køge Kommune med rundt regnet 5.000 - 10.000 mennesker og det giver ikke bare travlhed hos kommunens byggeafdeling men også hos præsterne.

arrow Læs også: Menigt medlem: Menighedsrådet er slet ikke så langhåret

På den baggrund har biskoppen i Roskilde givet grønt lys for at menighedsrådet i Køge ser sig om efter en fjerde præst, så de tre nuværende præster kan blive aflastet.

- Der er jo nok at lave med tilgangen af nye boliger i både Køge midtby og på Søndre Havn, siger Christian Damgaard, der er formand for Køge Sogns Menighedsråd.

Han fortæller videre, at menighedsrådet endnu ikke er kommet så langt, at et egentlig jobopslag er slået op, men han kan godt fortælle lidt om, hvad menighedsrådet kigger efter i en ny præst:

- Det skal for det første være en, der kan spille sammen med de tre præster, vi har i øjeblikket, og så må det selvfølgelig også gerne være en, der kan se sig selv i den måde Køge Kirke fungerer på og de arrangementer, vi står for, siger Christian Damgaard .

Han fortæller, at når jobopslaget, som menighedsrådet sammensætter, er klart, så vil det blive slået op, så alle interesserede kan søge stillingen. Her vil de potentielle kandidater så blive indbudt til at give en prøveprædiken for blandt andre menighedsrådet og først herefter kan rådet for alvor tage stilling til, hvem der vil passe ind i Køge Kirke.

Den ønskede kandidat til stillingen skal så i sidste ende godkendes af biskoppen i Roskilde, før byen endelig kan få en ny sognepræst.

Christian Damgaard fortæller, at man forventer vedkommende kan tiltræde stillingen omkring 1. november.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk