17. juni 2021
Det var under et besøg af detektorførerne Kent og Knud, at arkæologerne på Vikingeborgen gjorde en opsigtsvækkende opdagelse. Foto: Jørgen Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Det var under et besøg af detektorførerne Kent og Knud, at arkæologerne på Vikingeborgen gjorde en opsigtsvækkende opdagelse. Foto: Jørgen Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vølvens spænde kaster nyt lys over Borgring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vølvens spænde kaster nyt lys over Borgring
Køge - 09. august 2017 kl. 11:53
Af Torben Thorsø

Spor efter Harald Blåtands præstinde, vølven, på Borgring understøtter arkæologernes antagelse om, at borgringen hører tæt sammen med de fire andre voldanlæg, som kongen lod opføre.

De har for nylig fundet en lille del af et sølvsmykke, som matcher spændesmykket, der blev fundet i vølvens grav ved borgringen Fyrkat.

- At finde et spor som dette, der måske hører til det samme smykke, som er fundet hos denne meget usædvanlige kvinde, det er så vildt. Uanset om sølvblikbeslaget er fra samme spænde eller et næsten identisk dåsespænde, understreger det igen en nær forbindelse mellem de fem ringborge, siger museumsinspektør Nanna Holm, der leder udgravningen på Borgring.

Det var en indskydelse hos arkæologen Søren Sindbæk fra Museum Sydøstdanmark, der fik ham til at kigge på sammenhængen mellem de to stykker danefæ.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk