9. august 2020
Foto: Broderloge nr. 22 Niels Juel
Foto: Broderloge nr. 22 Niels Juel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Veterancafé i Køge får 10.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Veterancafé i Køge får 10.000 kroner
Køge - 09. september 2019 kl. 18:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

100-års jubilæumslegatet fra Odd Fellow Broderloge nr. 22 Niels Juel gik til Veterancafé Køge. Det blev uddelt på Den Nationale Flagdag den 5. september.

På flagdagen hylder man veteranerne for deres indsats, da de var udsendte soldater i Danmarks tjeneste. Og i år blev flagdagen afholdt for 10. gang, siden den første gang blev afholdt i 2009.

- Da Jubilæumslegatet er på 10.000 kr, og vi netop stod foran at skule uddele det på selve den 5. september, så var sagen klar: Ikke bare skulle veteranerne hædres denne dag fra officiel side, de skulle også have broderloge nr. 22 Niels Juels 100-års Jubilæumslegat, siger overmester fra broderloge nr. 22 Niels Juel, Jimmi Hansen.

Legatet blev uddelt på ældre brødres dag i Odd Fellow logen i Jernbanegade. Der er traditionen, at logens yngre brødre henter de ældre brødre, sådan at så mange som muligt kan være med på den første mødedag i efteråret. I år faldt den mødedag sammen med flagdagen, hvor veteranerne blev hædret ved at støtte Veterancafé Køge.

I Odd Fellow er en af grundtankerne, at man skal behandle andre, som man selv ønsker at blive behandlet, siger Jimmi Hansen.

- Det har veteranerne om nogen efterlevet, og vi føler derfor, at de naturligvis i år skal tildeles dette legat, så de kan styrke arbejdet for veteranerne i Køge og omegn. Det skylder vi veteranerne. De tjener os alle, og yder en stor indsats for vort land - ofte med store konsekvenser for deres eget liv og helbred. Det er derfor med den største påskønnelse, at vi tildeler VeteranCafé Køge dette legat, siger Jimmi Hansen.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk