16. oktober 2021
Venstre-politikere Helle Poulsen og Mette Jorsø fra Køge går ind i kampen for at få ændret beslutningen om, at 13-årige Mint skal udvises af Danmark. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Venstre-politikere Helle Poulsen og Mette Jorsø fra Køge går ind i kampen for at få ændret beslutningen om, at 13-årige Mint skal udvises af Danmark. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre-politikere lægger pres på minister: Mint skal blive her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre-politikere lægger pres på minister: Mint skal blive her
Køge - 08. marts 2018 kl. 15:19
Af Katrine Wied

- Det er helt ude i hampen.
Sådan siger Venstre-medlem af Køge Byråd, Helle Poulsen om sagen, hvor 13-årige Mint står til at skulle udvises af Danmark til Thailand, fordi Udlændingestyrelsen vurderer, at hun ikke har mulighed for at blive integreret i Danmark.

arrow Læs også: Mint-lov vedtaget: - Fornuften har sejret

Sammen med Venstres gruppeformand i Køge, Mette Jorsø, har Helle Poulsen nu henvendt sig til udlændinge og integrationsminister, Inger Støjberg (V).

- Vi har skrevet til Inger Støjberg i dag, både på mail og sms og bedt hende om at gå ind i sagen og simpelthen ændre den. Det har vi brug for. Det har vi en forventning om vil ske, men lige nu er vi i en venteposition, siger Helle Poulsen.

Hun er meget uforstående over for Udlændingestyrelsens vurdering af, at Mint ikke kan blive integreret i det danske samfund.

- Den sag er så grotesk. Man har en familie, som er selvforsørgende, deres boligforhold er i orden,, hun går i 7. klasse på Hastrupskolen, hun har lært dansk hurtigt og hun har danske veninder. Alt taler for, at hun kan blive integreret. Hun er allerede velintegreret nu, siger Helle Poulsen.

Helle Poulsen peger videre på, at lovgivningen rammer skæft, som den nu er formuleret.

- Det er ikke det, der er tiltænkt i lovgivningen. Gang på gang må vi opgive at udvise dybt kriminelle, og så skal Mint og andre unge piger stå til udvisning. Det giver ingen mening, Selvfølgelig skal hun blive, understreger Helle Poulsen.

Hvad er din forventning til, hvad der kommer ud af jeres henvendelse til ministeren?

- Jeg har en forventning om, at det skal bære frugt, ellers er der ikke noget, der giver mening. Det er vores udgangspunkt lige nu, siger Helle Poulsen.

arrow Lov er vedtaget: Nu kan Mint blive i Danmark
19. december 2019 kl. 10:18 Opdateret: kl. 11:05
arrow Møde: Mattias Tesfaye fortæller om udlændingepolitikken
17. november 2019 kl. 15:29 Opdateret: kl. 14:58
arrow Mints papfar tager hatten af for politikere trods udvisning
15. november 2019 kl. 00:13 Opdateret: kl. 19:14
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk