4. juli 2020
De almindelige ryler er blandt de trækfugle, der snart sætter kursen mod varmere himmelstrøg.
De almindelige ryler er blandt de trækfugle, der snart sætter kursen mod varmere himmelstrøg.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vandretur: Se vadefuglene flyve mod syd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vandretur: Se vadefuglene flyve mod syd
Køge - 13. august 2019 kl. 17:07
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Interesserede kan sætte kryds i kalenderen lørdag den 17. august, hvor gåturen starter fra Køge Sydstrand. Som led i Køge Kommunes Naturstrategi inviteres nysgerrige borgere nemlig endnu engang på en gratis tur ud i naturen. Denne gang for at spotte vadefuglene, der netop nu er på vej mod de varme troper.

Terner, lille præstekrave, mudderklire eller islandsk ryle. Hvad end det lyder som totalt volapyk eller velkendte fuglenavne, er der nok at kigge på og lære om, hvis man hopper med på Køge Kommunes guidede gåtur i august.

Med afgang fra is-huset ved Køge Sydstrand tager turleder Søren Mygind, de interesserede med på en over to timers lang vandretur rundt for at opleve det dynamiske kystlandskab, som særligt kendetegner Køge Bugt. Her vil der være rig mulighed for at spotte farvestrålende vadefugle, som netop nu er på vej fra deres arktiske ynglepladser til vinterferie i troperne.

De guidede ture blev skabt som et led i Køge Kommunes Naturstrategi 2018 - 2022, der blandt andet har et mål om at få endnu flere Køge-borgere ud i naturen. Turene skal inspirere deltagerne og oplyse om nogle af de mange kvaliteter, Køge Kommunes natur og landskab rummer. Deltagerne bliver i løbet af fredagen i august guidet rundt i de forskellige fuglearter der spottes, og får også her ny viden med på vejen om de biologiske og økologiske forhold for fuglene, der er på besøg i Køge Bugt området.

Til efteråret tilbyder Køge Kommune endnu en tur ud i naturen. Det sker den 16. november, hvor turen denne gang går fra Nordstrandslagunen for at spotte andefugle.

Gratis at deltage

Turen er gratis og interesserede mødes ved is-huset ved Sydstranden lørdag den 17. august 2019 kl. 9.00 hvor gåturen starter. Arrangementet varer i alt 2,5 time og forventes at slutte klokken 11.30 - også ved ishuset.

Turen er gratis, men deltagerne skal selv medbringe, vand og kaffe eller andet, der kunne være brug for i løbet af gåturen og til en pause i det fri. Det anbefales at huske kikkerten og tage fornuftigt fodtøj på, da turen foregår til fods. For nærmere oplysninger kontakt turleder Søren Mygind på telefon 2235 4550.

Alle er velkomne og det er ikke nødvendigt at tilmelde sig. Interesserede møder blot op på nævnte tid og sted.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk