5. juni 2020
Selvom KLAR Forsyning har skruet ned for personlige henvendelser, falder trykket ikke i vandforsyningen. Arkivfoto.
gallery icon

Se billedserie

Selvom KLAR Forsyning har skruet ned for personlige henvendelser, falder trykket ikke i vandforsyningen. Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vandforsyning og spildevand er sikret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vandforsyning og spildevand er sikret
Opdateret 20. marts 2020 kl. 15:41
Køge - 20. marts 2020 kl. 15:20
Af Anders Holt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selvom mange offentlige forretninger er enten lukket eller på lavt blus, skal der stadig kunne komme vand ud ad hanerne og flyde spildevand ud ad huset. Sådan lyder det fra KLAR Forsyning, som ellers har lavet flere tiltag for at bremse smitten blandt egne medarbejdere og de borgere, de normalt er i kontakt med. Hovedkontoret i Køge er lukket for folk udefra. Og i Greve Kommune har KLAR Forsyning lukket genbrugspladsen for private, men ikke for virksomheder.

- Som forsyning har vi en meget vigtig opgave i samfundet, og vi har derfor iværksat de nødvendige tiltag, der skal sikre, at vi kan opretholde de mest vitale funktioner i den ekstraordinære situation, som vi befinder os i, siger Line Wilchen Hollesen, der er administrerende direktør i KLAR Forsyning.

Men forsyningssikkerheden har stadig første prioritet, siger hun også.

Vand kommer ud. Affald bliver hentet

Det vigtigste er, at kunder under coronakrisen har vand i hanen og mulighed for at komme af med både spildevand og husholdningsaffald, siger hun.

- Vi følger myndighedernes retningslinjer om at lukke alle offentlige instanser, der ikke er vitale, for at beskytte mod spredning af corona-virus. Da Kommunernes Landsforening har vurderet, at genbrugspladser ikke falder ind under kategorien »vital«, er MiljøCenter Greve lukket for privatpersoner, forklarer Line Wilchen Hollesen, men forsikrer, at al anden forretning opretholdes.

I nødberedskab - men ikke lukket

Driftsmedarbejderne i KLAR Forsyning er nu sat i nødberedskab og arbejder enten alene eller i mindre grupper for at undgå smitte, så de kan holde den normale drift kørende.

De kontoransatte arbejder hjemme, og det er ikke muligt at møde personligt op på Vasebækvej 40 i Køge, før det igen bliver annonceret på hjemmesiden.

Men der svares stadig på henvendelser på mail og telefon i den almindelige arbejdstid, ligesom akuttelefonen stadig er åben døgnet rundt.

Anlægsprojekter på drikkevandområdet er dog midlertidigt sat på pause, mens anlægsprojekter med spildevand fortsætter i det omfang, det er muligt.

Fakta
KLAR Forsyning står for at rense spildevand i Stevns, Solrød, Greve og Køge kommuner, for affald i Greve Kommune, for genbrugspladsen i Greve Kommune og for vand- og varmeforsyning i en del af Køge Kommune.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk