22. oktober 2019
Der bliver arbejdet hårdt på at få de sidste detaljer på den bemærkelsesværdige gangbro i Køge Nord færdig. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Der bliver arbejdet hårdt på at få de sidste detaljer på den bemærkelsesværdige gangbro i Køge Nord færdig. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unik gangbro tager form

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unik gangbro tager form
Opdateret 23. maj 2019 kl. 14:36
Køge - 23. maj 2019 kl. 14:11
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Håndværkerne arbejder her der og alle vegne for at blive færdig med den 225 lange gangbro i Køge Nord inden Kronprins Frederik på næste fredag kommer med det første tog for at indvie stationen.

- Lige i øjeblikket har vi godt 130 mand i gang og det er bare en udfordring for os at blive færdige til tiden - vi skal nok nå det, siger en bemærkelsesværdig rolig byggeleder fra Banedanmark i skikkelse af Kristian Hoffmann.

Han viste onsdag formiddag rundt indeni den spektakulære gangbro som bliver vartegnet for den nye Køge Nord Station.

- Husk nu, at de materialer i tager op i broen også skal bruges - ellers må de ned igen inden næste fredag, lyder det med lige dele kollegial drilleri og alvor til en af de håndværkere, der kommer forbi med en læsset arbejdsvogn.

Kristian Hoffman fortæller, at når vi kommer til den 30. maj klokken 23.59, så vil broen og Banedanmarks arealer være fejet og helt klar til det fine besøg fredag den 31. maj, hvor stationen skal indvies.

-Rundvisningen begynder ved de udendørs rulletrapper, der er et særsyn i Danmark, og som skal få passagererne sikkert op og ned til de forskellige perroner og stationsområdet på begge sider af broen.

Oppe i broen forklarer byggelederen, hvordan der i alle detaljer er tænkt på at gøre broen brugervenlig og tryg at færdes i.

- Det jeg nyder mest ved broen er det visuelle design, hvor man er kommet meget tæt på den ide som arkitekterne havde fra begyndelsen, siger Kristian Hoffmann og fortsætter, ikke uden en vis stolthed i stemmen:

- Der er ingen andre steder, hvor man har en bro som den her.

- Vi er faktisk ret stolte af resultatet og at vi efter ni års arbejde nu kan stå her oppe i broen og nyde udsigten, fortsætter projektdirektør hos Banedanmark Jette Aagaard.

Når stationen indvies fredag den 31. maj, så er det samtidig afslutningen på det store arbejde med at få skabt en ny højhastighedsbane mellem København og Ringsted. Den 1. juni begynder togene at køre med passagerer og Jette Aagaard forklarer, at den nye bane handler om at fremtidssikre jernbanenettet ved at give to jernbanelinjer ud af København.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk